"TRAFİK KAZALARININ SEBEBİ EĞİTİM EKSİKLİĞİ"

"TRAFİK KAZALARININ SEBEBİ EĞİTİM EKSİKLİĞİ"
Özel bir sürücü kursunda Trafik ve Çevre Bilgisi öğretmenliği yapan Nur Ekmekçi Arslan, "Ülkemizdeki trafik kazalarının çok yoğun bir şekilde yaşanmasının en büyük sebebi eğitim eksikliğidir" dedi.

 Arslan, ehliyeti olan birçok vatandaşın trafik bilgisi olmadığını söyledi.

BİLMEYENLER ÖĞRENMELİ

Ehliyeti olan vatandaşlardan birçoğunun trafik bilgisinin olmadığını vurgulayan Arslan, "Türkiye'deki trafik kazalarının sayısı ne yazık ki oldukça fazla. Hemen her gün mutlaka can kaybıyla ya da maddi zararla sonuçlanan trafik kazalarıyla karşılaşıyoruz. Ülkemizdeki trafik kazalarının çok yoğun bir şekilde yaşanmasının en büyük sebebi eğitim eksikliğidir. Her işin eğitiminin önemli olduğu kadar trafik konusundaki eğitim de çok önemli. Sürücü adayları derslere girmek istemiyor. Neredeyse hepsi, 'Araba kullanmayı öğrenelim yeter' düşüncesindeler. Araç kullanmak çok kolay fakat işin en önemli ve zor kısmı trafik bilgisidir. Sürücü adaylarının dışında ehliyetini almış birçok kişinin trafik konsunda bilgisi yetersiz. Bu kişilerin de kurslardaki derslere katılması gerekiyor" dedi.

SON DÖNEMDE AŞAMA KAYDEDİLDİ

Ehliyet kurslarında verilen trafik, ilkyardım ve motor derslerinin son zamanlarda fazlasıyla üstünde durulduğunu, bu sebeple de konuyla ilgili büyük aşama kaydedildiğini belirten Arslan, "Kursların işi sıkı tutmadığı dönemlerde birçok kişi kurslara gelmiyordu. Direksiyon derslerine gelip direksiyon sınavına hazırlanıyorlardı. Trafik bilinçsizliğinden dolayı yaşanan kazaların artması derslere önem verilmediğini gösterdi. Bu nedenle de biz öğrencilerimizi ikna ederek derslere getiriyoruz. Olayın ciddiyetini anlayınca neredeyse bütün öğrencilerimiz tüm derslere gelmeye başladı. Trafik dersinin önemli olduğu kadar ilkyardım bilgisi de önemlidir" diye konuştu. Stajyer ehliyet uygulamasının amacının trafik kazalarını azaltmak olduğunu kaydeden Arslan, "Stajer ehliyet döneminin başlaması çok yerinde oldu. Bunun amacı vatandaşların trafik kurallarına daha fazla uymasını sağlamaktır" dedi. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.