‘TOZ’ DİYE ATMAYIN

‘TOZ’ DİYE ATMAYIN
ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bazı tüketicilerin ince çay partiküllerini toz olarak nitelendirdiklerini, halbuki onların çayın en değerli bölümü olduğunu söyledi.

Sütlüoğlu, yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'de Rize başta olmak üzere Trabzon, Artvin, Giresun ile Ordu'da 767 bin dekar alanda yaklaşık 204 bin üretici tarafından çay tarımı yapıldığını, son yıllarda üretilen yılda 1 milyon 200 bin ton civarındaki yaş çaydan 220 bin ton arasında civarında kuru çay elde edildiğini belirtti. Sütlüoğlu, “Ülkemizde üretilen çay, iklimimizden dolayı dünyada en doğal çaydır. Dünyada çaylıkların üzerine kar Yağan tek ülke Türkiye'dir. Ancak bu önemli unsurları yeterince anlatamadık. Bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

En kaliteli çay, tomurcuktan üretilen çaydır

Bazı tüketicilerin kuru çayı kullanmadan önce elediğini, ince olan bölümleri ayırdığı ve attığına işaret eden Sütlüoğlu, şunları söyledi: “Bazı kişiler ince çay partiküllerini toz olarak nitelendiriyor. Halbuki onlar, çayın en değerli bölümü olan yaş çayın tepe tomurcuğundan üretilen çaydır. Bu nedenle çayı kullanmadan önce eleme veya yıkama yapıp, en değerli bölümünü atmasınlar. Paketlerimizde çayın dışında hiçbir şey yoktur. Ne varsa hepsi çaydır, çayın bir bölümüdür. İnce olanlar da, çayın en fazla dem veren, en değerli bölümüdür” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.