Toplu Sözleşme Taslağı hazır

Toplu Sözleşme Taslağı hazır
MEMUR-SEN İl Temsilcisi Nurettin Sever, kamu çalışanlarının beklediği toplu sözleşme yasa taslağının Devlet Personel Başkanlığı'na sunulduğunu açıkladı

Sever, uzun bir süre sonra çalışmaları tamamlanan toplu sözleşme yasa taslağı çerçevesinde, Devlet Personel Başkanlığı'nın teknik çalışmalara başladığını ve çalışmaların heyetler bazında sürdürüldüğünü söyledi.

POLİSLERDE SENDİKALI OLMALI

MEMUR-SEN tarafından hazırlanan taslağın, Kamu Görevlileri Toplu Sözleşmesi ve Hizmet Kolları Toplu Sözleşmesi başlığı altında ikiye ayrıldığını ifade eden Sever, "Hazırlanan taslakta, Uzlaştırma Kurulu'nun yerini alacak Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun bağımsız bir yapıda olması isteniyor.Taslakta 11 kişilik Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur sendikaları konfederasyonları tarafından belirlenecek 4 kişi, hükümet tarafından belirlenecek 4 kişi, akademisyen 2 kişi ve Yüksek Yargı mensuplarından bir temsilcinin bulunacağı bir yapıda olması isteniyor.Ayrıca, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda değişiklik teklifi de hazırlayan Memur-Sen, mevcut yasada yer almayan bazı düzenlemelere de yer verdi. Bunlardan birisi de, sendika üyesi olamayacaklarla ilgili düzenleme. Memur-Sen tarafından hazırlanan taslakta, sendika üyesi olamayacaklar bölümünde yapılması istenen değişiklikler ise şu şekilde; mevcut yasada, 99 ve daha az kişinin çalıştığı birim yöneticileri sendika üyesi olabilirken, 101 çalışanı olan yöneticiler üye olamıyor. Bu engel kaldırılmalı ve yöneticiler sendika üyesi olabilmeli. TSK ve emniyette çalışan sivil memurlara sendika üyesi olma hakkı verilmeli. Polis ve askeri personel harici çalışan sivil memurların, sendika üyesi olmaları, en temel haklarıdır. Ayrıca sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenler, bu süreçte sendika üyesi olabiliyorken, asaleten atanınca, stajyerler dönemi bitene kadar sendika üyesi olamıyor. Bu engel kaldırılarak, atamanın yapıldığı gün, sendika üyesi olmaları sağlanmalıdır" dedi.

GENELGE YAYINLANDI

Sever, MEMUR-SEN'in hazırladığı ve Devlet Personel Başkanlığı'na sunduğu toplu sözleşme yasa taslağı çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzalı bir genelge yayınladığına işaret ederek, bu genelge çerçevesinde taleplerinin karşılandığını sözlerine ekledi.

Zekeriya FIRAT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.