Tirit için Japonya'dan geldiler
Yayınlanma:
Güncelleme:
Yöresel yemekler üzerine ülkemize araştırma yapmak üzere gelen uzun zamandır bölgemizde köy ve yöresel yiyecekler üzerine araştırma yapan Japon araştırmacı Shinya Okazaki, Havza ilçesine ve köylerinde kış aylarına mahsus tirit yemeğini incelemek üzere gel
Ilıca kasabasındaki tirit yapımını gören Okazaki, tirit yapımından ve tadından çok etkilendiğini belirtti. Daha sonra Yaylaçatı Köyü'nde köy düğününe misafir olduktan sonra Çakıralan Köyü'nde Muhtar Ahmet Çavdar'a konuk oldu. Çakıralan Köyü'nde inceleme ve araştırmalarına devam eden Okazaki, köylerde yazın yapılıp kışın tüketilen pekmez, konserve, turşu, yufka ekmeği, madımak, kurutulmuş yemekler, kompostolar üzerinde incelemelerde bulundu. Okazaki, Japonya'da köy kültürünün yok olma noktasına geldiğini tüketimin tamamen hazıra dayalı olduğunu, köy yaşamı ve köylerde kendi üretip kendi tüketilen yiyeceklerin Japonların çok ilgisini çektiğini söyledi.
BÖLGE ve İLÇELER
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.