Terme'den Elbistan'a 'Gönül Köprüsü'

Terme'den Elbistan'a 'Gönül Köprüsü'
Samsun'un Terme ilçesinde, 6 Şubat 2023’te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin yıl dönümü dolayısıyla "Gönül Köprüsü" projesi hazırlandı.

Terme Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 11 ilin etkilendiği depremler sonrasında depremin etkilerini hala üzerinde hisseden öğrenciler, öğretmenler ve idarecilerle bağ kurmak için 46 kişilik öğretmen ve öğrenci grubu oluşturdu. Proje kapsamında, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaşayan 46 gönüllü öğretmen ve öğrenci ile karşılıklı mektuplaşılacak, mektuplar daha sonra kitap haline getirilecek.

aa-20240206-33626621-33626612-samsundan-depremlerden-etkilenen-elbistana-mektuplarla-gonul-koprusu-kuruluyor.jpg

Terme Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni ve proje koordinatörü Yılmaz İmanlık, "Gönüllerden Gönüllere Mektuplarla Kurulan Köprü" adını verdikleri projeyle depremzedelerle dayanışma ve iletişim sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

aa-20240206-33626621-33626619-samsundan-depremlerden-etkilenen-elbistana-mektuplarla-gonul-koprusu-kuruluyor.jpg

Kahramanmaraş'ın il plakası dolayısıyla 46 kişilik gönüllü grubu oluşturduklarını aktaran İmanlık, Elbistan'da yaşayan 46 gönüllü öğretmen ve öğrenciye mektuplar yazarak iletişim kurmayı ve karşılıklı mektuplar aracılığıyla depremin yaşandığı bölgedeki vatandaşlarla dayanışma ve birlik duygusunu güçlendirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.