Telekonferans ile Onkoloji Konseyi
Her hafta toplanan Onkoloji Konseyi, bu kez Ordu ve Tokat Medical Park Hastaneleri'ndeki uzmanların da katılımıyla telekonferans şeklinde düzenlendi. Modern bir uygulamayla, her iki ilin de hastalarının değerlendirildiği telekonferansta, hekimler tedavi açısından görüş alışverişinde bulundu. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Medical Park Samsun Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği'nden Doç. Dr. Koray Topgül şunları söyledi:
"Biz hastanemizin değerli hekimleri ve onkolojik hastalıkların tanı ve tedavisinde yer alan birçok branştan deneyimli uzmanları ile her hafta Prof. Dr. Zafer Malazgirt başkanlığında toplanıyoruz. Bu haftaki konsey toplantımızda telekonferans yöntemi ile Medical Park Ordu ve Tokat Hastaneleri'ne bağlandık. Hem bizlerin hem de bu hastanelerdeki hastaların olgularını karşılaştırdık. Bu olgular üzerinde karşılıklı tartışılıp görüş alış verişinde bulunuluyor. Daha sonra ise bir karar veriliyor. Her hastanın kendi yapısına uygun bir tanı ve tedavi yöntemi vardır. Bunlar standart tedaviler olsa da hastanın kendi üzerine bir ceket dikilir gibi farklılıklar içeriyor. Tüm bölgeye hizmet verebilmek, değerli hekimlerimizle tecrübelerimizi paylaşmak bizler için çok değerli ve önemlidir. Bu şekilde Tokat ve Ordu Hastanelerimize gitmeden hastalarımıza hizmet verebiliyoruz. Oradaki meslektaşlarımız da bu konuda rahat ediyor"
Geçtiğimiz günlerde düzenlenen 'Onkoloji Günleri' adlı bilimsel toplantıda da, çevre illerden gelen hekimlerin katılımıyla kanser hastalıklarının tanı ve tedavisindeki yenilikler ve çeşitli uygulamalar tanıtılmış, bilgiler paylaşılmıştı. Bu gibi uygulamaların dönem dönem devam edeceğini belirten Doç. Dr. Koray Topgül, "Onkoloji alanındaki çalışmalarımızı ve paylaşımlarımızı, teknolojinin tüm imkanlarından da faydalanarak sürekli hale getirmeyi planlıyoruz" dedi
DENGE/SAĞLIK
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.