Tekkeköy’de Coşkulu Sünnet Şöleni

Tekkeköy’de Coşkulu Sünnet Şöleni
Tekkeköy Belediyesi tarafından düzenlenen Sünnet Şöleni’nde çocuklar eğlence dolu bir gün geçirdi

Tekkeköy 19 Mayıs Mahallesi meskenler pazaryerindeki alanda düzenlenen sünnet şöleni vatandaşların ve sünnet olan çocukların ailelerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

 Tekkeköy Belediyesi tarafından düzenlenen sünnet şöleninde 113 çocuk sünnet olarak erkekliğe ilk adımlarını attılar. Programa Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın yanı sıra Belediye Meclisi üyeleri, Muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, AK Parti teşkilat üyeleri, sünnet olan çocuklar ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Eğlence dolu sünnet şöleni çocukların üstü açık otobüslerle ilçe turu atması ile başladı. Ardından alanda Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar yapıldı. Daha sonra palyaço ve animasyon gösterileri, çocuk şarkıları, illüzyon gösterileri, Hacivat-Karagöz, ödüllü yarışmalar, ateş yutan adam, tahta adam gibi birçok gösterinin yanında bir birinden farklı oyun parkurlarında çocuklar gönüllerince eğlendiler.

Çocukların ve ailelerinin mutluluğunu paylaştı

Peygamber Efendimizin sünnetini gerçekleştirmenin manevi huzurunu yaşadıklarını vurgulayan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Dinimizde büyük önem arz eden erkekliğin ilk adımı dediğimiz sünnet, yavrularımızın ömürleri boyu unutamayacakları önemli olaylardan biridir. İlçemiz halkı ile el ele gönül gönüle sevincimizi, mutluluğumuzu paylaştığımız bu sünnet şöleninde çocuklarımızın erkekliğe ilk adımlarını atmanın verdiği heyecan ve mutluğunu hep birlikte paylaşıyoruz. Her yıl çocuklarımızı hastanede hijyenik ortamda uzman doktorlar ve sağlık ekipleri tarafından sünnet işlemini gerçekleştiriyoruz. Bu yılda 113 çocuğumuzun sünnet işlemini gerçekleştirdik. Sünnet olan tüm çocuklarımıza A dan Z’ye kıyafetlerini verdik. Önceki yıllarda her hangi bir etkinlik falan yapmıyorduk. Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda bu yıl ilk defa sünnet şöleni düzenleyerek evlatlarımızın erkekliğe ilk adım attığı bu mutlu anlarında çocuklarımız ve ailelerinin mutluluğunu hep birlikte paylaşıyoruz. Sosyal Belediyecilik anlayışı kapsamında yarınlarımızın asıl sahibi çocuklarımızın yüzünde ufacık bir tebessümün sebebi olabilmek bize mutluluk veriyor. Böyle güzel ve anlamlı bir günde evlatlarımızın ve ailelerinin mutluluklarına ortak olabilmek bizleri sevindirdi. Evlatlarımızın ve ailelerinin mutluluğunu paylaşmak için buraya gelen herkese teşekkür ediyorum. Rabbim çocuklarımızın damatlığını görmeyi de nasip etsin” dedi.

Sünnet olan çocuklarla tek tek hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Togar ardından günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.