Tekin Gıda OSB’yi anlattı

Tekin Gıda OSB’yi anlattı
Yapılacak olan Gıda Organize Sanayi arsasında, incelemelerde bulunan Tekkeköy Belediyesi Başkanı Hayati Tekin arsa üzerinde bulunan bir su kanalının yönünün değiştirilerek arazi bütünlüğünün sağlanacağını belirtti

Samsun sanayisinin gelişmesinde önemli bir proje olan, Gıda Organize Sanayi arsasında incelemelerde bulunan Tekkeköy Belediyesi Başkanı Hayati Tekin DSİ'nin yıllar öncesinden oluşturmuş olduğu, su kanalının arazinin tam ortasından geçtiğini ve bu kanalın belediye tarafından yönünün değiştirilmek suretiyle arazinin bütünlüğünün sağlanacağını belirtti.
Gıda Organize Sanayi'nin yaklaşık 400.000m² olduğunu, arazi üzerine yaklaşık 25 tane Gıda Organize Fabrikası kurulacağını ve bu fabrikaların bu bölgenin hayvancılığına, tarımına (tarım derken unutulmakta olan pirincine), sebze ve meyveciliğine hitap edeceğini söyleyen Tekin, sözlerinde burada ayrıca kurulacak olan iki tane dev un fabrikasıyla 1509 kişiye iş sahası açılacağının altını çizdi.