TAVUK SEKTÖRÜNDE SIKINTI VAR!

TAVUK SEKTÖRÜNDE  SIKINTI VAR!
Ülke genelindeki ekonomik krizin Tavuk etindeki üretime de etki ettiğini ve bu konuda Devletin Tavuk üreticilerine destek olması gerektiği konuşuldu.

HAMMADDE VE ÜRETİM GİRDİLERİNDE CİDDİ ARTIŞ OLDU
Kanatlı et üretiminde kullanılan soyasından, mısırına, buğdayından arpasına, üreticilerin kümeslerindeki altlığından kömürüne, elektriğinden suyuna varıncaya dek her şeyinde yüzde ellinin üzerinde zam gelmesi nedeniyle üretimin ciddi anlamda sıkıntı yaşandığı ortada. Bu anlamda Hükümetten de destek beklenmekte. Konuyla ilgili bir araya gelen üreticiler ve entegre sahibi çözüm yolları konusunda yapılması gerekenleri istişare ettiler.

ÜRETİCİLERLE BİR ARAYA GELİNECEK
Üreticilerin sorunlarını konuşan Sinan Çakır, Salih çelik, Yusuf Kavak ve Köytür yönetim kurulu Başkanı Sinan Çakır üreticilerle bir araya gelip çözüm yolları üretmeye karar verdi. Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde hem Samsun Milletvekilleriyle hem de Bakanlık yetkilileri ile bir araya gelinip çözüm yolları bulunacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.