Tarımsal ilaçlamada dron dönemi

Tarımsal ilaçlamada dron dönemi
Tarımsal üretimde Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri olan Samsun’un Çarşamba ilçesinde, zirai anlamdaki ülkenin en büyük dronu ile ilaçlama dönemine geçiliyor.

Çarşamba Belediyesi, Türkiye’de sadece 3 belediye tarafından tarım alanında kullanılan en büyük dronu envanterine kattı. Karadeniz Bölgesi’nde ise ilk ve tek olarak Çarşamba Belediyesi tarafından kullanılacak dron ile hem ulaşılması zor alanlarda ilaçlama ve gübreleme faaliyetleri sağlanacak hem de iş gücü ve zamandan tasarruf edilecek.

dsc02193.jpg

Tarımda kullanılan Türkiye’nin en büyük dronunu envanterine katan Çarşamba Belediyesi, cihaz sayesinde ilk etapta Yeşilırmak kenarından oluşan larvalar ile mücadele edecek. Zirai ilaçlama dronu ile hem zaman ve iş gücünden tasarruf edilecek hem de ulaşılması zor alanlar da işlem sağlanmış olacak. İlaçlama, ekim ve gübreleme işlemleri yapan cihaz, 40 dekarlık bir alanda 10 dakika gibi kısa bir sürede işlemini tamamlayabiliyor. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, dron sayesinde haşereyle mücadele ve tarımsal üretim anlamında öncü olan bir sisteme geçiş yaptıklarını belirtti.

halit-dogan.jpg

“Yenilikçi bir belediyeyiz”
Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çarşamba Ovamız ülkemizin en verimli tarım arazilerinden biri. Yeşilırmak kenarındaki kentimizde özellikle yaz aylarında haşere artmakta. Belediyemiz bünyesine kattığımız, bölgemizde ilk olan alanındaki en büyük dron sayesinde larvayla mücadelede önemli bir adım atmış olacağız. İlk etapta ilaçlama için kullanacağımız dronumuz ile; ulaşmakta zorlandığımız alanlarda etkili bir ilaçlama sağlayacağız. 10 dakikalık bir zamanda 40 dekarlık bir alanın ilaçlanmasından bahsediyoruz. İlacı homojen bir şekilde dağıttığı için çevreye, bitkiye ve canlıya zarar vermeden ilaçlama sağlıyor. Zaman ve iş gücü anlamında çok büyük katkıdan bahsediyoruz. 4 ton suyla 1 günde bitirdiğimiz bir işi, 100 litre su ile 2 saat gibi kısa bir sürede yapmış oluyoruz. Dronumuz ile aynı zamanda gübreleme ve ekim faaliyeti de sağlamış oluyoruz. Çarşamba’mız ve bölgemiz için önemli bir adım attığımızı düşünüyoruz. İleride çiftçimizin de hizmetine sunmayı planlıyoruz. Yenilikçi, teknolojiyi takip eden, bölgemize yararlı hizmetler sunma anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemiz ve hemşehrilerimiz için hayırlı olsun” diye konuştu.

dsc03938.jpg

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.