TAMAMI YALAN HABER

TAMAMI YALAN HABER
Yerel bir gazetenin Çorum’un Mecitözü ilçesinde bulunan biyokütle santrali ile ilgili olarak manşetten verdiği haberi Belediye Başkanı Veli Aylar yalanladı.

Belediye başkanının haberi olmaksızın yapılan bu haberin gazetecilik ve habercilik ilkelerini ayaklar altına alarak yapıldığı ortaya çıkmış oldu.Beyanat almadan, kaydetmeden, beyanatın metnini belediye başkanına onaylatmadan yapılan haber ‘skandal’ olarak nitelendirildi.

manset-018.jpg

SANTRALİN YAPILDIĞI DÖNEMDE BELEDİYE BAŞKANI DEĞİLMİŞ
Biyokütle santralinin yapılıp açıldığı dönemde yine CHP’li Ünal Yavuz Belediye Başkanı olmasına rağmen sanki santralin yapıldığı tarihte de Veli Aylar belediye başkanıymış gibi haber yapılıp, 'beni mecbur bıraktılar' gibi ağır ifadelerin kullanılması gazetecilik adına büyük skandal olarak nitelendirilmekte. Yerel seçimlerde CHP, eski Başkan Ünal Yavuz’u aday göstermeyip yerine Veli Aylar’ı aday gösterip seçimi kazanmıştı. Önceki başkan döneminde yapılan santralle ilgili de en ufak bir sorun yaşanmadı.

manset-2-019.jpg

AMAÇ BELLİ 
Yapılan bu tür yalan, yanlış haberleri yapanların amaçlarının ne olduğu da açıkça ortada. Kamuoyu bu tür haberleri kimlerin neden yaptıklarını çok iyi bilmekte. Kurulduğu günden itibaren Yusuf Ziya Yılmaz’ın haberlerini yapan ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Tramvay gazetesinden milyonlarca lira para alan bu gazetenin şimdi bu tür haberleri neden yaptığı kamuoyunun dikkatinden kaçmıyor.

manset-011.png

TAMAMI MAHKEMEYE VERDİ
Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar’ın yapmadığı bir açıklamayı yapmış gibi göstererek toplumu yanlış yönlendiren yerel gazete hem Mecitözü Belediye Başkanı, hem Oltan Köleoğlu Enerji hem de Çarşamba Belediyesi tarafından mahkemeye verildi. Kamuoyunu gerçek olmayan haberlerle yanıltan bu tür basın kuruluşlarının topluma göstererek neyi neden yaptıklarını anlatmak da gazete olarak Denge gazetesinin görevi olduğunu buradan kamuoyuna açıkça beyan ederiz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.