Takışoğlu, Samsun’da ayran ve yoğurt üretiyor

Takışoğlu, Samsun’da ayran ve yoğurt üretiyor
Samsun Çarşamba'da, Kastamonu ve Manisa Kula'da bulunan üç fabrikasında peynir ve tereyağı üretimi yapan Takışoğlu, Manisa'nın Kula ilçesinde yaptığı 5 bin metrekarelik yeni tesisinde üretime başladı. Firma, bu yıl da Samsun Gıda Organize Sanayi Bölgesi'n

Takışoğlu Süt ve Gıda Sanayi Şirketi Genel Müdürü Ahmet Takış, Kastamonu, Samsun ve Manisa'da bulunan 8 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip fabrikalarında günde 120 ton süt işleyerek peynir ve tereyağı üretimi yaptıklarını ifade etti. Takış, “Gelecek yıl Samsun Gıda Organize Sanayi Bölgesi'nde yapacağımız yeni fabrikayla birlikte ayran ve yoğurt üretimine de başlayacağız. Bugün üç fabrikamızda günlük 120 ton süt işleyip, beyaz peynir, kaşar peyniri, dilimli kaşar, telli peynir, dil peyniri, kolot peyniri, dil peyniri, lor peyniri, tulum peyniri ve tereyağı üretiyoruz. Firma olarak özellikle yöresel ürünlere ağırlık veriyoruz. Yöremizde bulunan ve kaybolmaya yüz tutmuş yöresel peynirlerinin müşterilerimizden gelen talep üzerine üretimini yapıyoruz” dedi.

Ürünlerinin büyük bölümünü bayilik sistemiyle sattıklarını ifade eden Ahmet Takış, 2006 yılında İstanbul'da bölge müdürlüğü açtıklarını kaydetti. Marmara ve Trakya bölgelerine bu şekilde satış yaptıklarına değinen Takış, “Tüm Karadeniz'de bayilerimiz var. Bölgemizde güçlü bir firmayız. Bunun yanında Ankara, Antalya, Sivas gibi 20'nin üzerinde bayilerimiz bulunuyor. Hedefimiz ülke genelinde bayilik sistemini yaygınlaştırmak. Firma olarak kurulduğumuz güne beri sürekli büyüme ve yatırım yapmayı hedefledik. Mevcut fabrikalarımızda son teknolojik makinelerle üretim gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Öğretmenlikten peynirciliğe

1978 yılında öğretmenlikten ayrılarak 40 metrekarelik bir dükkanda peynir satarak ticaret hayatına başladığını anlatan Ahmet Takış, o dönemde Kastamonu'dan Hopa'ya kadar tüm Karadeniz'de peynir sattığını hatırlattı. “Ticaret hayatında çok zorluklar çekerek bugüne geldik” diyen Takış, firmanın gelişimini şöyle aktardı: “1986 yılına kadar peynir ticareti yaptım. Bu sırada hem bölgeyi hem de sektörü tanıdım. Bu süreçten sonra kendi üretimimizi yapmamız gerektiğine karar verdim. Kastamonu'da 3 bin metre kare kapalı alana sahip satılık bir süt fabrikasını alarak ilk olarak beyaz peynir üretimine başladık. Daha sonra kaşar üretimimiz oldu. Şimdi o fabrikada günde 35 ton süt işliyoruz. 2001 yılında Samsun Çarşamba 'da 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan bir fabrika yaptık. O fabrikamızda sadece kaşar ve yöresel ürünler üretiyoruz. Çarşamba'da günde 50 ton süt işliyoruz. 2004 yılında ise Manisa Kula'da 3 bin metrekare alana sahip günlük 35 ton süt işlediğimiz başka bir fabrika kurduk.”

DENGE/EKONOMİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum