Tahliyeler 'Yargıtay affı'

Tahliyeler 'Yargıtay affı'
AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, CMK'nın 102. maddesinden dolayı yapılan tahliyelere ilişkin, “Maalesef Rahşan affından sonra Yargıtay'ın atmış olduğu bu adım, zihinlerde, 'Yargıtay affı' olarak yerini almış olacak” dedi

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Türkiye'de tek bir Yargıtay bulunduğunu ve bu kurumun herkesin Yargıtay'ı olduğunu belirterek, yapılan yanlışların, Yargıtay'ı anlamsız kılmayacağını, yalnızca yanlışları göz önüne getireceğini söyledi.

HUKUKEN DAYANAKSIZ VE YANLIŞ İŞLER YAPILIYOR

Tahliyeleri hukuka uygun bulmadığını, bunların, Yargıtay'ın yanlış kararları olduğunu ifade eden Kılıç, “Nitekim Yargıtay'ın 6. ceza dairesinden bir tek tahliye kararının verilmemiş olması, 5. Ceza Dairesi Üyesi Nihat Ömeroğlu'nun aylar öncesinden, bir makalesi ile Yargıtay Başkanlığını bu konuda uyarmış olması, Yargıtay'ın yaptığı işin, hukuken dayanaksız ve yanlış bir iş olduğunu ortaya koymaktadır. Maalesef Rahşan affından sonra Yargıtay'ın atmış olduğu bu adım, zihinlerde, 'Yargıtay affı' olarak yerini almış olacak” diye konuştu.

6.5 SENE YETERLİ BİR SÜREYDİ

Kılıç, “Hükümet yaşanacak bu kaosu öngörüp tedbir alamaz mıydı” sorusu üzerine, “Hükümet ve TBMM durumu görmüştür. 2004 yılında çıkan kanun, 2005 yılında uygulanması gerekirken, önce 3 yıl ertelenmek suretiyle 2008 yılına ötelenmiştir. Yargıtay'ın gereken işlemleri yapmadığı, hazırlıklarını tamamlamadığı görülünce, aynı kanun 3 yıl daha ötelenerek 1 Ocak 2011 tarihine ertelenmiştir. Yani TBMM'nin kabul ettiği kanun, üzerinden 6.5 yıl geçtikten sonra yürürlüğe girmiştir” dedi. Yargıtay!ın, her yıl bu dosyalardan 150 tanesini karara bağlaması halinde 1000 kritik dosyanın 6.5 yıl içinde karara bağlanmış olacağını ifade eden Kılıç, şunları söyledi: “Yargıtay'ın 6. Ceza Dairesi, kanun yürürlüğe girmeden 3 ay önce, kritik dosyaların tamamını öne çekti, görüştü ve karar bağladı ve bir tek tahliye kararına imza atmadı. Adana Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı ortada. Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı ortada. Buralardaki hakimlerimiz, ne yapmaları gerektiğini görüyor da Yargıtay'daki değerli hakimlerimiz ne yapmaları gerektiğini görmüyor mu? 6.5 sene önce çıkan ve 2 sene ertelenen bir kanunu, bir daha ertelemek ne için gereksin? Yargıtay, 3-4 ay öncesinden gelip, 'Dosyaları bitiremiyorum, erteleme ihtiyacı var' demiş değildir. Kaldı ki 6.5 sene, bu kritik dosyaları karara bağlamak için yeterli süredir, yeterinden de fazla bir süredir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.