Sporcuları taşıyan minibüs devrildi 1 ölü 12 yaralı
Sürücü Yaşar Sözen'in direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu meydana gelen kazada araçta bulunan 12 kişi yaralanırken sürücü Yaşar Sözen de hayatını kaybetti.
Samsun'dan yola çıkan İlkadım Belediyesi'ne ait Yaşar Sözen'in kullandığı 55 BR 423 plakalı minibüs, Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarına devrildi. Düzce'de yapılacak müsabakalara gitmek üzere yola çıkan ve Fatih Ortaokulu Kız Basketbol Takımı oyuncularını taşıyan minibüsün yol kenarına devrilmesi sonucu şoför Yaşar Sözen hayatını kaybederken 12 kişi de yaralandı.
Yaralanan sporcular Merve Uzun, Gamze Geyik, Aleyna İnanç, Rüveyda Er, Fatma Zehra Kol, Aleyna Uzak, Hilal Uzun, Ülkü Dikmen, Neslihan Demir, Seçil Fidan, Cengiz Say Torun ile antrenör Cem Beşiroğlu Merzifon ve Gümüşhacıköy'deki hastanelere kaldırılıp tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılan sporcularla Merzifon Belediye Başkanı M. Kadri Aydınlı, Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Deniz ve Amasya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdin Acar yakından ilgilnediler. Olayı duyan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş da Merzifon'a gitti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.