Söyleyecek sözümüz yok

Söyleyecek sözümüz yok
Kuruldukları günden bu yana kendilerini yalnızca öğretmeninin ödev verdiği ilköğretim 3. sınıfta okuyan bir öğrencisinin ziyaret ettiğini söyleyen Adıyaman, kapılarının herkese açık olduğunu belirtirken "Söyleyecek söz bulamıyorum" dedi

Miraç Öztürk
--------------

İLK HEDEF GENÇLERİMİZ

Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Adnan Adıyaman, derneğin kuruluş amacını anlatırken, ilk hedeflerinin gençler olduğunu söylüyor. Cumhuriyetin temelleriyle oynamayan, manevi değerlere saygılı her türlü kurumla, siyasi partiyle, görüşle aynı mesafede olduklarını da sözlerine ekleyen Adıyaman,şu cümlelere yer veriyor: "Bizler; bağımsızlığımız, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, bayrağımızın ilelebet dalgalanması, Cumhuriyetimizin bekası için inançlarımız uğruna görevlerimizi yerine getirdik. Terör olaylarının kaynağı, ülkemizin jeopolitik yapısı ve soğuk savaşın etkileriyle ilgili projelerimizi Türkiye ve Samsun halkıyla paylaşarak gençlerimizi bu tehlikelerden uzak tutmaya çalışacağız. Bu topraklar binlerce yıldan beri Türk topraklarıdır. Bedeli kanla ödenmiştir. Bu toprakları geri alma hayali kuranlar, her şeyden önce bu bedeli ödemeyi göze almalıdır"

TEHDİTLERE
KARŞI ORTAK MÜCADELE

Türkiye genelinde 40 şubesi olan, 1915 yılında kurulan bir derneğin mensupları olduklarının altını çizen Adıyaman, dernek olarak bildiklerinden şaşmayacaklarını anlatırken, Türkiye'nin iç ve dış düşmanlarına karşı hep birlikte mücadele edeceklerini işte şu kelimelerle izah ediyor: "Binlerce yıl egemenliğimiz altında bulunan bu topraklar üzerinde şehit kanları ile kurduğumuz Misak-ı Milli sınırları içerisindeki ülkemizin, üzerinde oynanan oyunlara, bu topraklar üzerinde hayal kuran dış ve iç düşmanlara karşı, her türlü bedeli ödemeye hazır olduğumuzu, yıllarca bu mücadelenin içerisinde bulunan biz gaziler olarak; vatandaşlarımıza terör olaylarının kaynağı, ülkemizin jeopolitik yapısı ve soğuk savaşın etkileriyle ilgili, bildiklerimizi anlatmaktan geri kalmayacağız. Vatanın bütünlüğü, milletin bölünmezliği için canlarını veren şehitlerimiz ve onların kıymetli aileleri ile, bu uğurda kanlarını akıtan uzuvlarını kaybeden gazilerimize karşı; sorumluluklarını hafife alan ve yerine getirmeyen kurum ve kuruluşları göreve davet etmeye devam edeceğiz"

GAZİLERİN VE ŞEHİT
YAKINLARININ TALEPLERİ

Dernek üyelerinin yetkili kurum ve kuruluşlardan önemli taleplerinin olduğunu ve bu taleplerin gerçekleştirilmesi durumunda hem gazilerin hem de şehit ailelerinin daha huzurlu olacaklarını kaydeden Adıyaman istekleri şöyle sıraladı: "Yeni yetişen gençlerimiz ve çocuklarımızı bilinçlendirmek ve ülke bütünlüğü için zinde tutmak maksadıyla; şehrimizin işlek caddelerinde şehitlik ve gaziliği görsel olarak anlatan anıtların yapılması, şehir merkezinde şehit ve gazilerle ilgili müze açılması, şehit ailelerinin ve gazilerimizin kurmuş oldukları derneklere yer tahsis edilmesi, belediye araçlarına yaşlıların ve gazilerin öncelik sırası olduğunun yazılması, Büyükşehir Belediyesi'nce, sayıları 300-400'ü bulan şehit yakınları ve gazilerin sorunlarını aktaracağı, yapacakları sosyal ortamlarla ilgili muhatap bulacağı bir birim oluşturulmasını istiyoruz"

İKİ YILDIR
KAPIMIZI ÇALAN YOK

Kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin gazi ve şehit yakınlarını yalnızca belirli günlerde hatırlamasına üzüldüklerini vurgulayan Adıyaman, kuruldukları günden bu yana kendilerini bir ilkokul öğrencisi dışında kimsenin ziyaret etmediğinin altını çizerek, durumu şu cümlelerle özetliyor: "İnsanlarımız milli duygulardan uzaklaşıyor. Kamu kurum ve kuruluşları kendi menfaatlerini ön planda tutan STK'larla birliktelik yaşaması da bu duruma etken tabiiki. Bugüne kadar bizi merakından dolayı tek ziyaret eden, ilköğretim 3. sınıfa giden bir öğrenci oldu. Öğretmeninin Gaziler Günü nedeniyle verdiği ödevi, mahallesine yakın olduğu için gelip bize sordu. Biz de elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Bir de Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım, açılış kurdelesini kesmişti."

FAHRİ
ÜYELERİMİZ VAR

Derneğin Samsun Şubesi'nde 90 üyenin bulunduğunu, bunlardan 53'nün gazi, 29'unun gazi eşi, 5'inin şehit ailesi ve birisinin de şehit babası olduğunu söyleyen Adıyaman, aynı zamanda 3 tane de fahri üyelerinin olduğunu kaydederek, şunları söylüyor: "Derneğimizin 3 fahri üyesi var. Birisi avukat, birisi hemşire, bir diğeri ise muhasebeci. Onlar derneğimizin gönüllü olarak avukatlığını, doktorluğunu ve muhasebeciliğini yapıyor. Kapımız tüm gönüllü vatandaşlarımıza açık"