Son gün 2 Mayıs

Son gün 2 Mayıs
İlkadım Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Bahattin Karakaş, kamu borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik kanundan yararlanmak isteyen mükellefler için hafta sonu da hizmet verileceğini açıkladı

İlkadım Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü yaptığı açıklamayla, kamu borçlarının yeniden yapılandırılmasını öngören 6111 sayılı kanundan yararlanmak isteyen mükellefler için 30 Nisan Cumartesi günü İlkadım ve Gazi Hizmet Binası'nda hizmet vereceğini belirtti. Yasadan yararlanmak için son başvuru tarihinin 2 Mayıs olduğu belirtilirken, bu tarihe kadar borçlarını yapılandırmayan vatandaşlar kanundan yararlanamayacak. Mükellefler 2 Mayıs tarihinde son bulacak başvurular için, 1 Mayıs Pazar gününün resmi tatil olmasından dolayı geriye dönük emlak vergisi borçlarını 30 Nisan Cumartesi ve son başvuru günü 2 Mayıs pazartesi mesai saatleri içerisinde belediye binasından yapabilecek. Son başvuru tarihine yaklaşılırken, hem yığılmaların hem de hafta içi çalışanların mağduriyetini önlemek adına İlkadım Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü 30 Nisan Cumartesi günü vatandaşlara hizmet verecek.

HAKKINIZI KAYBETMEYİN

Borçların yapılandırılmasıyla ilgili açıklama yapan Mali Hizmetler Müdürü Bahattin Karakaş, "Vatandaşlarımız 1319 sayılı emlak vergisi kanunu kapsamındaki (Bina, Arsa, Arazi) ile 2464 sayılı belediye gelirleri kanunu kapsamında bulunan (Çevre Temizlik, Reklam Vergisi, Eğlence Vergisi) ödemelerini yapılandırarak biriken borçlarından kurtulabilecekler. Son başvuru tarihi 2 Mayıs olarak belirlenirken, bu tarihe kadar borçlarını yapılandırmayan vatandaşlar haklarını kaybedecek. Bir yıl içerisinde iki kez üst üste yapılandırılmış taksitlerini ödemeyen vatandaşların da hakları kaybolacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.