Sinopun ufkunu açacak
Sinop'a yatırım gelmemesinin temel sebebinin ulaşımdan kaynaklandığına dikkat çeken Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erol Derici, geçen yılın Temmuz ayında Sinop Havaalanı'nın açıldığını ve bugün Sinop'tan 150 noktaya bağlantı kurulduğunu hatırlattı. Derici, Sinop Boyabat tünelli geçiş yolunun açılmasıyla yatırımcıların önündeki en büyük engelin kalkacağını söyledi.
UZUN ZAMANDIR BEKLENİYORDU
Bundan sonra sivil toplum kuruluşları, Valilik ve Belediyenin bir araya gelerek yatırım yapmak isteyenleri Sinop'a yönlendirmeleri gerektiğine dikkati çeken Derici, ''Açılacak Sinop Boyabat Tünelli geçiş yolu Sinop'un ufkunu açacak. Sinop'u iç bölgelere bağlayacak tünelli geçiş yolu Sinop'un özlemini duyduğu yoldu'' diye konuştu.
HIZ YOLLARDA DEĞİL, YATIRIMDA YAPILMALI
İki şeritli ve Türkiye'deki kaliteli yollardan biri olan yol için sürücüleri de hız yapmamaları konusunda uyaran Derici, Sinopluların hızı yollarda değil, yatırımda yapması gerektiğini söyledi. Sinop'u turizmin ''armadası'' olarak nitelendiren Derici, yolun açılması ile Sinop'un haziran ayından itibaren büyük bir ilgi odağı olacağını sözlerine ekledi.