Sil baştan
19 Mayıs'ın stadyumlarda kutlanması uygulamasının kaldırılmasının ardından 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim için de yeni düzenleme getirileceği öğrenildi
19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının Ankara dışındaki illerde stadyumlar yerine okullara kaydırmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Tartışmalar tüm hızıyla sürerken, bütün resmi bayram kutlamalarında köklü değişiklikler yapılmasının planlandığı öne sürüldü.
2011 yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda kutlamaların Genelkurmay Başkanı yerine Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmesine yönelik düzenlemenin ardından resmi bayram kutlama ve tören sisteminde daha kapsamlı bir değişikliğe gidilmesine karar verildi. Cumhurbaşkanlığınca yürütülen çalışma çerçevesinde 12 Eylül darbesinin ardından 1981 yılında yeniden düzenlenen Cumhuriyet Bayramı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ile Zafer Bayramı Kutlama Törenleri ile bu törenleri düzenlemek ve yürütmekle görevli resmi-özel bütün kurum ve kuruluşların faaliyetlerini belirleyen yönetmelik masaya yatırıldı. Askeri yönetime bağlı hükümetin kararıyla yürürlüğe konulan yönetmelik yerine yeni bir yönetmelik çıkarılmasının yanısıra kutlamaların ve törenlerin 1940'lı yılların otoriter yönetim anlayışının ritüellerinden kurtarılması konusunda görüş birliğine varıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.