Şikayetçi müşteri dost

Şikayetçi müşteri dost
Müşteri memnuniyetinin temelinde personel memnuniyetinin yattığını savunan KASİF Genel Sekreteri Bıyıklı, ayrıca şikayetçi müşterilerin işletmenin en iyi dostu olduğunu söyledi.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu'nun (KASİF) Ordu İşadamları Derneği (ORİŞAD) ile birlikte organize ettiği, "Müşteri Memnuniyeti" konulu seminer Ordu Atlıhan Otel'de yapıldı.

"ŞİARIMIZ: MÜŞTERİ VELİNİMETTİR"

Seminerde kısa bir konuşma yapan ORİŞAD Başkanı Avni Yılmaz, müşteri ilişkilerinin her geçen gün büyük önem kazandığını vurguladı. Yılmaz, "Müşteri Velinimetimizdir" sözünü şiar edinen anlayışın devam etmesi gerektiğini belirtti. Yılmaz'ın ardından konuşan KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı ise, çalışanlarını memnun edemeyen kuruluşların müşterilerini de memnun edemeyeceğini söyledi.

"PERSONEL MEMNUNİYETİ ŞART"

Personel memnuniyeti ile müşteri memnuniyeti arasındaki bağdan bahseden Bıyıklı, şöyle dedi: "Müşteri memnuniyetini sağlamanın ilk şartı, çalışanlarınızın memnuniyetini sağlamaktır. Morali bozuk, yüzü asık, canı sıkkın bir personelden kaliteli bir hizmet sunmasını bekleyemezsiniz. Bu nedenle ilk işiniz, çalışanlarınızı memnun etmektir. Çalışanlarınızı işletmenize aşık ettiğinizde göreceksiniz ki memnun çalışan işletmenize memnun müşteri kazandıracaktır."

"MÜŞTERİLERİNİZE SADIK KALIN"

İşletmelerin müşterilerine de sadık kalması gerektiğinin altını çizen Bıyıklı, "Varolan müşterilerinizi koruyun, onları sadık müşteriye dönüştürün, müşterilerinizin iş hacimlerini artırın, yeni müşteriler bulun. Müşteri şikayetlerinden yakınmayın. Şikayet ile müşteri, size, işletmenizde ne gibi bir sorun olduğunu ve bu sorunu nasıl düzelteceğiniz hakkında, parayla bile satın alamayacağınız bilgileri sunar. Bu nedenle şikayetini dile getiren müşteri en iyi dostunuzdur, kurtarılan müşteridir, teşekkür edilecek kişidir."

Miraç Öztürk
----------------