Sezgin Aydın oy birliği ile başkan seçildi

Sezgin Aydın oy birliği ile başkan seçildi
Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği 2. Olağan Genel Kurulunda olaylı geçen kongre sonrası oy birliği ile Sezgin Aydın başkan seçildi. Aydın, "Bugünden itibaren bize oy veren vermeyen herkese eşit mesafedeyiz." dedi.

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği 2. Olağan Genel Kurulunda Sezgin Aydın oy birliği ile başkan seçildi.

whatsapp-gorsel-2024-05-31-saat-20-12-04-f981ea69.jpg

Olaylı geçen kongre sonrası oy birliği ile başkan seçilen Sezgin Aydın, yaptığı açıklamada, "Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) yönetimi, 13 Mayıs 2024 tarihinde 2. Olağan Genel Kurul kararı alarak yönetim kurulunun oy çokluğu ile imza aldı. Toplantıda mevcut başkan Yunus Güney ve mevcut yönetim kurulu üyesi olarak ben aday olarak ortaya çıktım. Başkan Yunus Güney, aday olmamı hazmedemediğini ve kendisine rakip istemediğini herkese söyleyerek kutuplaşmaya sebep oldu. Hatta beni aday yapmamak için kendisi de adaylıktan çekilerek Adem Bektaş'ı ortak aday yapmak istedi fakat adaylıktan çekilmedim. Devamında 26 kişilik yönetimin 14 kişisi diğer 12 kişiye bilgi vermeden 14 Mayıs 2024 günü gizli bir toplantı yaparak ve öncesinden kendilerine destek vereceğini bildikleri kişilerin aidat borçlarını arayarak ödetti. Sonrasında kendilerini güçlü gördüklerinden dolayi beni destekleyecek kişilere aidat borcu bilgisi vermemiş 130 üyeden oluşan dernekte 67 kişilik hazirun listesi yaparak diğer 63 kişiyi devre dışı bırakmışlardır." dedi.

whatsapp-gorsel-2024-05-31-saat-20-12-05-c7e651b8.jpg

Durumu 16 Mayıs'ta öğrenip adli girişimlere bulunduğu belirten Sezgin, "Bu adaletsizliğe dernekler masası nezdinde inceleme talebinde bulundum. Bu inceleme sonucunda dernekler masası ekipleri SİMDER Genel Merkezinde denetleme yapmak istemiş fakat Yunus Güney destekçileri tarafından zorluk çıkarılarak denetleme yapılmamıştır. Bunun üzerine dernekler masası SİMDER belgelerini Valilik binasındaki yerinde inceleyerek usule uygun olmayan ve üyelere oy kullandırtmama durumunu resmi yazı ile adli makamlara iletti. Adli makamlar önce benim ve sonrasında diğer kişilere seçme ve seçilme hakkını iade etmiştir." ifadelerini kullandı.

0000000000000.jpg

EŞİT MESAFEDEYİZ
Aydın, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Bugün 14:30'da ise SİMDER Genel Merkezinde genel kurul için toplanılmış ve gerekli yeteri çoğunluk oluşacak seçime gidilmiştir. Yunus Güney ve ekibi polis ekiplerine zorluk çıkararak provokasyon yapmış ve adli makamların verdiği kararı tanımadıklarını söyleseler de ayrı bir salonda tek liste ile seçime girip oy birliği ile başkan seçildim ve yönetim ekibi kuruldu. Bu haksızlığın hızlı bir şekilde giderilmesi için ivedi karar veren adli mercilere ve denetleme için bahane uydurmadan hemen hızlıca hareket eden İl Dernekler Masasına teşekkür ederiz. Büyük bir adaletsizlik önlenmiştir. Emeği geçen ve fedakarca çalışarak iki haftadır sabreden tüm üyelerimize minnettarız. Bugünden itibaren bize oy veren vermeyen herkese eşit mesafedeyiz. "

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.