Seyahat Sağlık Sigortası Kaç Günlük Olmalı?
Zira tatil, iş gezisi ya da eğitim amacıyla yapılan seyahatlerde beklenmeyen sağlık sorunları, kazalar veya acil durumlar ciddi maddi yükler doğurabilir. Ayrıca seyahat edilecek ülkenin ziyaretçi kabul şartları arasında seyahat sağlık sigortası yaptırmak olabilir. Bu nedenle seyahatin süresine uygun şekilde yaptırılacak bir sağlık sigortası birçok olası riskten koruyabilir. Peki seyahat sağlık sigortası kaç günlük olmalı? Bu sorunun cevabı ve seyahat sağlık sigortasına dair tüm bilgiler yazımızda.
Seyahat Sağlık Sigortası Neden Önemlidir?
Seyahat sağlık sigortası yurt dışı seyahati sırasında karşılaşabilecek hastalık, kaza gibi sağlıkla ilgili acil durumların tedavi masraflarını karşılayan bir güvence sistemidir. Tedavi giderlerinin yüksek olduğu ülkelerde özellikle önemli hale gelen hizmet aynı zamanda hastanede yatış, acil servis müdahaleleri, ilaç giderleri ve gerektiğinde hastanın tıbbi tahliyesi gibi masrafları da kapsayabilir. Bu sigortanın sunduğu kapsam poliçeye göre değişiklik gösterse de genel anlamda sağlık harcamalarının önemli bir kısmını üstlenerek sizi finansal açıdan koruma altına alır. İşte tam da bunun için seyahatiniz ne kadar kısa ya da uzun olursa olsun, sağlık sigortasız yurt dışına çıkmak riskli olabilir.
Sigorta Süresi Seyahat Süresini Kapsamalı mı?
Seyahat sağlık sigortasının süresi yapılacak seyahatin gün sayısını mutlaka kapsamalıdır. Yani sigorta süresinin seyahatinin başlangıcından dönüşünüze kadar olan tüm günleri içerdiğinden emin olmakta fayda var. Örneğin 12 günlük bir seyahate planı için 10 günlük sigorta yaptırılması halinde son 2 gün herhangi bir teminat kapsamında olmayacaktır. Bu durum beklenmeyen bir sağlık sorunu yaşandığında ciddi sorunlara yol açabilir. Gidiş ve dönüş tarihleriniz arasında sigortanın kesintisiz bir şekilde geçerli olması gerekir. Ayrıca genel olarak sigorta süresinin seyahatten bir gün önce başlayıp dönüşten bir gün sonra sona ermesi tavsiye edilmektedir. Böylece olası uçuş iptalleri, gecikmeler veya dönüş tarihlerinde meydana gelebilecek değişikliklerde güvence altında olmaya devam edebilirsiniz.
Seyahat Sağlık Sigortası Ne Zaman Yaptırılmalı?
Yurt dışı seyahat sağlık sigortasının geçerliliği seyahat başlamadan önce başlatılmalıdır. Bunun için seyahat planı öncesinde seyahat sağlık sigortası fiyatları ve poliçe bilgilerini araştırmakta fayda vardır. Özellikle vize gerektiren ülkelere yapılacak başvurularda seyahat sağlık sigortasının poliçesi başvuru evraklarının arasında yer alır. Seyahatiniz başladığında sigorta henüz yürürlüğe girmediği takdirde bu poliçe vize başvurunuzda geçersiz olarak kabul edilebilir. Ayrıca poliçedeki başlangıç ve bitiş tarihleri kadar bu tarihlerde geçerli olan saat bilgileri de önemlidir. Örneğin bazı poliçelerde sigorta geçerliliği öğle 12:00 itibarıyla başlatılır ve aynı şekilde sona erdirilir. Bu durumda sabah saatlerinde gerçekleşen bir sağlık sorunu, poliçe henüz başlamadığı için kapsam dışı kalabilir. Bu nedenle, poliçe başlangıç ve bitiş saatleriyle ilgili detayların net olarak belirtilmiş olmasına dikkat etmekte fayda vardır.
Seyahat Planında Gidiş-Dönüş Tarihleri Değişirse Ne Olur?
Bilindiği üzere seyahatler her zaman planlandığı gibi gitmeyebilir. Uçuş iptalleri, havayolu problemleri ve sağlık sorunları gibi nedenlerle gidiş ya da dönüş tarihlerinde değişiklik olabilir. Böyle bir durumda seyahat sağlık sigortasının süresi seyahatinizin yeni tarihlerine göre yetersiz kalabilir. Bu nedenle sigorta poliçesini düzenlenirken dönüş tarihine birkaç gün eklemek mantıklı bir tercih olabilir. Böylece dönüş gününde yaşanacak bir aksilik da sigorta kapsamında olur. Bunlara ek olarak bazı sigorta şirketleri poliçeyi sonradan uzatma imkanı sunabilir. Ancak bu uzatmanın sigorta süresi sona ermeden önce yapılması gerektiği göz önünde bulundurulmalıdır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.