SESİMİZ DUYULDU!

SESİMİZ DUYULDU!
Ladik Çimento'nun Zehir Kustuğuna dair haberimiz ses getirdi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü gereken ilgiyi gösterdi ve 45 gün içerisinde yapılan modernize ile bacalar artık gaz ve duman çıkarmıyor.

GAZETEMİZ SES GETİRDİ
Gazetemizde 15 Eylül tarihinde yayımladığımız "Ladik Çimento Zehir Kusuyor" manşet haberimiz ses getirdi ve Ladik Çimento Fabrikası gerekli önlemleri alarak, bacalardan artık gaz ve duman çıkmıyor.
NETİCE ALAMAMIŞLARDI
Çevrede yaşayan vatandaşlar camlarını, kapılarını açamaz durumda olduklarından defalarca Ladik Kaymakamlığı'na Ladik Belediye Başkanlığı'na ve Çevre İl Müdürlüğü'ne yazılı şikayet dilekçesi vermişler ancak bir netice alamamışlardı.
Vatandaşlar, hayvanlarını otlatamadıklarını, bağ ve bahçelerden meyve ve sebze alamadıklarını, derede yaşayan canlı türünün kalmadığını, bu dereden su içen koyun ve ineklerin dereden akan pis suyu içtiklerini ve verimin düştüğünü söyleyerek çaresizlik içerisindeydiler.
CAMLAR AÇILMIYORDU
Vatandaşlar hayvanlarının olumsuz etkilendiğini belirterek "Canımıza tak etti. Evimizde cam, kapı açamaz olduk. Tozdan, dumandan çok rahatsız oluyoruz. Toz eviminizin içine girdiği gibi, kiremitleri de tahrip ediyor, hayvanlar bu tozlu otlardan yiyorlar, dolayısıyla süt verimleri düşüyor." diyerek yakınmışlardı.
TEŞEKKÜR ETTİLER
Haber gazetemizden yayımlandıktan sonra ilgili kurumlar gerekli ihtimamı göstererek, Çimento Fabrikası'ndan çıkan toz ve dumana, dereye verilen kimyasal atıklara çare buldular, dereler ıslah edildi ve vatandaşlar hem gazetemiz DENGE'ye ve hem de ilgili kurumlara gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorlar.
TOZ MİKTARI 10 mg OLMALI
Bilindiği üzere, örnek olarak gösterilen, Limak Çimento kuruluşu olan, Ergani Çimento Fabrikasında faal durumda bulunan filtrenin yerine yaklaşık 10 milyon dolarlık yatırım yapılarak, dünyada kullanılan en son teknoloji olan 'Torba filtre sistemini' kurarak, Yasal zorunluluk olan 1 normal metreküpteki atmosfere atılan toz miktarı olan 120 miligram yerine, 10 miligram değerinin altına düşüren bir sistemi faaliyete geçirmiş, Diyarbakır Ergani Çimento Fabrikası'nı Türkiye'nin en çevreci çimento fabrikalarından biri haline getirmişti.
Ladik Çimento Fabrikasının da aynı yolu izleyerek insana ve çevreye verdiği önemi, filtrelerini son sisteme göre modernize ederek, tozun emisyon sınır değerine indirilmesi ayrıca beklenmektedir.











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.