ZEYBEK'TEN KHK TEPKİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun milletvekili Kemal Zeybek; Şubat ayı başında yayınlanan son Kanun Hükmünde Kararnamelerle kamudan yapılan ihraçlara tepki gösterdi

Zeybek "686 sayılı KHK ile kamudan dört bin beş yüze yakın çalışan ihraç edilmiştir.15 Temmuz darbe girişimi sonunda ilan edilen Olağan üstü hal uygulamaları cadı avına dönüştü. Darbeye teşebbüs edenleri unutup, darbeye her koşulda karşı olan aydın, demokrat, özgürlükçü bilim insanlarını kamudan ihraç ediyorsunuz. Üniversitelerden,  ihraç ettiğiniz akademisyenler kamuoyunun bilmediği bir darbeye mi teşebbüs ettiler? Yoksa Hükümetin 20 temmuz OHAL bahanesi ile sürdürülen darbenin sonucu mu?" dedi.
 Zeybek daha sonra "686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile özellikle Üniversitelerden akademisyenlerin ihraçları dikkat çekmektedir. Üniversitelerimizde görev yapan dünyanın tanıdığı ve Akademik kariyerlerine saygı duyduğu bilim insanları “İHRAÇ” edilerek cezalandırılmıştır" şeklinde konuştu.

Zeybek, KHK ile akademisyenlerin ihracını, bilime darbe olarak değerlendirirek şunları söyledi; "Bilim, Evrendeki olguları ele alıp inceleyen, birtakım deneysel yollarla çalışmalar yapan, elde edilen bulguları zaman, zaman tekrar deneysel çalışmalara tabi tutan ve sürekli yenilik arayışında olan pozitif çalışmalardır. Bilim insanları şüphecidir ve özgürlükçüdür, baskı altında yeni buluş yapılamaz.
         Bilime yıllarını vermiş, Ülkemizde binlerce öğrenci okutarak, bilim insanları yetiştirmiş, Akademik kariyerleri dünyaca kabul edilmiş bilim insanlarına uygulamaya çalıştığınız hukuk dışı yöntemlerle yıldırmaya çalışıyorsunuz. Bilim dünyasının aydın insanları yılmayacak, birleşerek AKP iktidarını mahkûm ettirecektir. AKP iktidarı, Üniversitelerden akademisyenleri ihraç ederek cezalandırmak isterken, Üniversitelerde okuyan öğrencilerimizi, halkın çocuklarını cezalandırıyorlar, doğru bilgi almalarını engelliyorlar. Bilime darbe vuruyorlar. Özgürlükten, Adaletten, Bilimden yana olan, haksızlıklara karşı tavır geliştiren Demokrat aydınları cezalandıranlar yaptıkları haksızlıkları tekrar gözden geçirmelidir. Demokrat aydın bilim adamlarını hangi terör gurubu içine sokacaksınız. Sizden olmayan, sizin gibi düşünmeyen insanları ihraç ediyorsunuz. Faşizan anlayışlı uygulamaları durdurun". Emrah ŞAHİN 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri