Samsun'da son 8 yılda yetiştirme yurtlarında kalan 20 genç yuva kurdu. Devletin ana-baba gibi baktığı gençler evliliklerinde de yalnız bırakılmadı.
Samsun'da görev yaptığı 8 yıllık süre içersinde kendisini en çok mutlu eden olayın 20 genci evlendirmek olduğunu söyleyen Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Çelik, "Bizlere çocukluklarında emanet edilen 20 gencimizin düğününü yaptık. Halaylar çektik. Onların dünyaevine girerken yaşadıkları mutlulukları bir baba gibi yaşadık. Çok güzel bir duygu" dedi.
Yaşar Doğu Kız ve Erkek Yetiştirme Yurtları'nda yetişen ve evlenen 15 kız ve 5 erkeğin mutlu günlerinde yanlarında olduklarını vurgulayan Çelik, "Biz çocuklarımızı yetiştirdikten sonra ilgili yasaya göre işe yerleştirirken, evliliklerinde de elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Samsun'daki kurum ve kuruluşların desteğiyle düğündeki her türlü ihtiyaçlarını karşıladığımız gibi evlerini de elimizden geldiğince donatıyoruz. Bu sosyal devlet anlayışının en güzel örneğidir" diye konuştu.
Evlenen gençlere mutlu günlerinde de aile özlemi yaşatmamaya çalıştıklarını, başta Vali Hasan Basri Güzeloğlu olmak üzere bütün kurumların yetkililerinin bu konuya hassasiyet gösterdiğini vurgulayan Çelik, "Bu çocuklarımız 70'ine de gelse devletin şefkati daima yanlarındadır. Bunun bilincindeler. Bu güveni onlara vermiş olmanın sevincini de yaşıyoruz." şeklinde konuştu.
Berat Gonca
-------------