Yurt-Kur'dan uyarı

Yurtkur Genel Müdürü Hasan Albayrak, "Borçlarını ödemeyenler için icra kapıda olacak" uyarısında bulundu.

ZAMANINDA BAŞVURUYA ÖDEME KOLAYLIĞI
Takipteki öğrenim ve katkı kredisi borçlarına Yurtkur'un sağladığı kolaylıkta 12 Ekim son gün. Düzenleme 1984-2009 yılları arasındaki kredi borçlarının 4 seçenek sunularak belirli miktarda silinmesini içeriyor.Takipteki öğrenim ve katkı kredisi borçlarına ödeme kolaylığı sağlayan düzenlemede süre doluyor. Son başvuru tarihi 12 Ekim.Albayrak bu düzenlemeden yararlanmak isteyenleri acele etmeleri konusunda uyardı.
İCRA KAPIDA
Albayrak, "12 Ekim'den sonra bu kolaylıktan yararlanamayanlar için icra kapıda olacak. Malesef devletin alacağını almak durumundayız. Çok zorlukla çıkardık 1 milyon 41 bin dosyayı. Vatandaşımızın buna duyarlı olmasını arzu ediyoruz" dedi.
DÜZENLEME KİMLERİ KAPSIYOR?
Yurtkur'dan öğremin ve katkı kredisi alanların gecikme zamlarının belirlenen miktarlarda silinmesine yönelik düzenleme 1984 ve 2009 yılları arasında borçlananları kapsıyor. Yurtkur'un önünde bu konuda yaklaşık 1 milyon dosya var.
4 SEÇENEK SUNULUYOR
Yurtkur düzenlemeden yararlanmak isteyenlere ödemeye kolaylığı için 4 seçenek sunuyor. Borcun bir seferde ödenmesi durumunda gecikme zammının yüzde 75'i silinecek. Ancak peşin ödeme 12 Ekim'e kadar yapılacak.
12 ay taksitlendirmede ise gecikme zammının yüzde 50'si, 24 ay taksitlendirmede yüzde 25'i ve 36 ay taksitlendirmede ise yüzde 10'u silinecek. Yurtkur Genel Müdürü, Sağlanan bu kolaylıkta taksitlerin aksatılmaması uyarısında da bulundu. Başvurular Yurtkur internet sayfasından ve kurumun ülke genelinde bulunan bölge veya yurt müdürlüklerine yapılacak.

GÜNCEL Haberleri