Yoksulluk profili çıkarılmalıdır!

TTB Büyük Kongre Delegesi Uzm. Dr. Cem Şahan, "Kübra'nın ölümü Samsun'da çocuk yoksulluğunun en önemli göstergesidir" dedi

Türk Tabipler Birliği (TTB) Büyük Kongre Delegesi ve CHP Milletvekilli aday adayı Uzm. Dr. Cem Şahan, Tekkeköy İlçesi'nde beslenme yetersizliğine bağlı hayatını kaybeden 3 aylık Kübra bebek hakkında basın açıklaması yaptı. Son 5 yıldır Samsun'da çocuk hakları, sosyal politika, yoksulluk, çocuk yoksulluğu üzerine hazırlanan raporlarda imzası olduğunu anımsatan Şahan, "Kamu yönetimine şunu sormak isterim. Niçin Samsun'un yoksulluk profili çıkarılmamıştır?" diye sordu.

BESLENME YETERSİZLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Yoksulluğun çocuklar üzerindeki en sık görülen etkisinin beslenme yetersizliği olduğuna dikkat çeken Çağdaş Hekimler Grubu üyesi Uzm. Dr. Şahan, "Yoksulluk, eve giren besinlerin yetersizliğine, ev içi stres ve annenin kronik yorgunluğu nedeniyle anne sütünün erken kesilmesine –ki Kübra'nın annesi de bunu söylüyor-, annenin beslenme yetersizliğine ve bebeklerin düşük doğum ağırlıklı olmasına, sağlıksız fiziksel ortama ve yetersiz sağlık hizmetine neden olarak çocuklardaki beslenme yetersizliğinin temel belirleyicisi olarak rol oynamaktadır. Yoksulluk annelerin eğitimsizliği yoluyla da beslenme yetersizliğine katkıda bulunmaktadır. Bütün bölgelerde yoksulluk arttıkça düşük ağırlıklı çocuk oranının da arttığına dikkat çekilmektedir. Dünyadaki beş yaş altındaki çocukların yüzde 27'sinin ağırlığının yaşına göre düşük olduğunu ve bunların da büyük bir kısmının gelişmekte olan ülkelerde yaşadığını tahmin edilmektedir" dedi.

Ercan ÜSLÜ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri