Bülent Karslıoğlu
Teşkilat içinden aldığı büyük destekle ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında, 17 Eylül 2008 tarihinde yapılacak olan ilçe kongresinde yeniden aday olacağını açıklayan AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz, " Ben ve ekibim bugüne kadar girdiğimiz tüm seçimlerden zaferle ayrıldık. Bu seçimlerde de aynısı olacak. Çünkü biz bugüne kadar bize güvenip oy veren tüm teşkilat üyelerimizin başını öne eğecek hiçbir ayıbın içinde olmadık. Bu parti için hiçbir menfaat beklemeden çalıştık" dedi.
TEŞKİLAT DESTEKLEDİ
İlçe binasında düzenlenen basın toplantısına Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çınarlık Belediye Başkanı Nihat Soğuk, Ağcagüney Belediye Başkanı Kemal Öztürk, Hürriyet Belediye Başkanı Mehmet Aydın, Çarşamba İl Genel Meclisi Üyeleri İshak Köksal, İsa Sandıkçı, Mustafa Baş ve Hüseyin Aksoy, Belediye Meclis Üyeleri, Çarşamba İlçe Teşkilatı Üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile Ağcagüney, Dikbıyık, Çınarlık ve Hürriyet belde başkanları, Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Kaya, Mustafa Acar, Ahmet Özcan, Yusuf Karamuk, Yunus Yamak ve Bahattin Çörtük katıldı. Dikbıyık Belediye Başkanı Davut Sancar ise toplantıya rahatsızlığı dolayısıyla katılamadığını ancak telefon açarak seçimlerde Ahmet Yılmaz ve ekibinin yanında olduğunu söyledi. Şehir dışında olan Veyis Hançer, Mithat Özcan ve Ali Öztan da mesaj göndererek Ahmet Yılmaz ve ekibinin yanında olduğunu söylediler.
KAZANAN 'AK PARTİ' OLACAK
Alkışlar altında adaylığını açıklayan Yılmaz, bir kez teşkilatın içinden iki kez de kongreden seçilerek başkan olduğunu belirterek, teşkilat içinde görüşmeler yaptığını, bu istişareler neticesinde yeniden adal olması yönünde destek geldiğini ifade ederek şunları söyledi: "Çarşamba'da artık seçim süreci başladı. Ben de teşkilatımın ve bu zor yolda beni asla yalnız bırakmayan Yönetim Kurulu arkadaşlarımın desteğiyle yeniden aday olma kararı aldım. Bu seçim son derece demokratik geçecektir. Karşımızda aday olması demokrasi geleneğidir. Tabiki aday olacak. Seçimler teşkilatların yenilenmesi ve zinde kalması için önemlidir. 17 Eylül 2008 tarihindeki seçimlerin tek bir kazananı olacak o da AK Parti" diye konuştu.
FUAT KÖKTAŞ DESTEKLİYOR
Önlerinde çok önemli bir yerel seçimler sınavı olduğunu, kendi ve ekibinin bugüne kadar girilen bütün seçimlerden zaferle ayrıldıklarını belirten Yılmaz, "Bu seçimlerde de aynısı olacak. Bu parti için hiçbir menfaat beklemeden çalıştık. Karşımızdaki adayı o dönem yapılan seçimlerde açık açık destek verdiğimiz eski İl Başkanımız Fuat Köktaş'ın çıkarttığı hatta destek verdiği şeklindeki duyumlar tabi ki var. Bu bizi kırmaz üzmez. Bu demokratik süreçtir ve herkes bu partiyi en iyi şekilde kimin temsil edeceğine inanıyorsa ona destek verir. Ama şunu da açıkça ifade edeyim. O dönem biz Fuat Köktaş'a destek vermekle hata yapmadık. Bundan da asla pişmanlık duymadık. O dönem o gerekiyor du onu yaptık. Biz şu ana kadar görev yaptığımız süreçte hep ilkeli ve ahlaklı siyaset yaptık. Kimseyi arkadan hançerlemedik kimsenin de arkasından konuşmadık" diye ifade etti.