Samsun'un Atakum İlçesi Atakent mevkii sakinleri, Atakent Hizmet Birimi binasının bulunduğu cadde üzerindeki iş yerlerinin önlerindeki kaldırım taşlarının onarım yapılmak üzere kaldırılması ve aradan uzun bir süre geçmesine rağmen hiçbir çalışmada bulunmamasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ve Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'yı görevleri başına çağırdı
Atakent sakinleri ve özellikle cadde üzerinde çeşitli iş yeri bulunan esnaflar, Büyükşehir Belediyesi'nin kaldırım taşlarını onarım yapılmak üzere söktüğünü ve sökülen kaldırım taşlarının yerlerine çakıl döktüğünü savunurken, aradan 45 ay gibi bir süre geçtiğini belirterek, hiçbir çalışma yapılmadığını söylediler. Esnaflar, çakıl taşlarından dolayı kalkan tozu engellemek adına, ellerine hortum alarak caddeyi sürekli suladıklarını vurgularken, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a aylardır var olan kaldırım sorunlarını çözmek adına hiçbir girişimde bulunmadıkları için sitem ettiler.
BURMA İYİ NİYETLERİMİZİ SUİSTİMAL ETTİ!
Esnaflar arasından Murat Duruel adlı döner salonu işletmecisi, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'nın, başkan olmadan önce, Atakent'in sorunlarına çözüm bulacağını ve eski Atakum Belediye binasının yerine kaymakamlık binasını taşıyacağı sözü vermesine rağmen hiçbir çalışmada bulunmaması adına sitem ederken, şu an kaymakamlık binası olarak görmek istedikleri yerin, Atakent Hizmet Birimi binasına dönüştürmesine son derece üzüldüklerini belirtti. Esnaf Murat Duruel Sayın Burma eğer seçimden önce bizlere verdiği vaatleri yerine getirseydi, bizler şu an ellerimizdeki hortumlarla, toz kalkmasın diye caddeleri sulamak zorunda kalmazdık ve Atakent insanların gözlerinde değerli bir bölge olurdu. Demek ki buraların değerli bir bölgeden sayılması için bir kaymakam, bir belediye başkanı, bir başbakan, bir vali ya da akla ne geliyorsa üst düzey bir yöneticinin olması gerekiyormuş. Biz bunu anladık ve kendi kaderimize bırakılmak neymiş gördük. Bizler Metin Burma'ya inandık, fakat bizlerin iyi niyetliliğini suiistimal etti. Buradan Sayın Başkan Metin Burma ve Yusuf Ziya Yılmaz'a sesleniyoruz. Lütfen Atakent'e sahip çıksınlar şeklinde konuştu.
Tolga BİRGÜCÜ