Yeniden lisans alması gerekir

Samsun Çevre Birlikteliği Sözcüsü Metin Telatar, Tekkeköy ilçesinde bulunan mobil santrallerin doğalgazla yeniden çalışmaya başlaması ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu haberi ilk kez öğrendim. Şu an şoktayım" dedi.

Metin Telatar, mobil santrallerin yeniden faliyete geçmesine teqki gösterdi. Santrallerin çalıştığı bilgisini internet haber portalımızdan öğrendiğini kaydeden Metin Telatar, "Bu santrallerin doğalgazla tekrar çalışmaya başlayıp başlamadığı konusunda kamuoyuna açıklama yapılmalıdır. Bu santralin doğalgazla çalışabilmesi için yeniden lisans alması gerekiyor. BU lisansı ne zaman aldılar. Bizim bildiğimiz kadarıyla Cengiz Enerji'ye ait santralin güç kapasitesini bin MW'ya çıkarılması için bir çalışma vardı. Bunun dışında bir bilgimiz yok. Santralin doğalgazla değil fuel-oille çalıştırıldığı yönünde endişelerimiz var" diye konuştu.

OMV KARARI UYGULANMIYOR

Telatar yaptığı açıklama da ayrıca OMV şirketi tarafından Terme'nin Kozluk beldesinde yapımı sürdürülen doğalgaz çevrim santraline de açılan davada mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlattı. Yürütmeyi durdurma kararının uygulanmadığını söyleyen Telatar, bu konuda da şunları dile getirdi.

"Mahkeme kararının uygulanmaması ile ilgili EPDK'ye bilgi edinme kanunu kapsamında soru sorduk. EPDK bize, mahkeme kararının bölgedeki belediyeler tarafından uygulanacağına dair bir yazı gönderdi. Bu yazıda OMV tarafından yapılan doğalgaz çevrim santralinin yeni bir mahkeme kararı olmaksızın çalışmaya devam edemeyeceği belirtiliyor. İlgili yazının da bu konu ile alakalı tüm birimlere iletildiği yazıda ifade ediliyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri