Yeni anayasa

Necati Şahinkaya

Yeni Anayasa, Meclis Başkanının başkanlığında kurulan komisyon tarafından çalışmalarına başlamıştır.Başkan 'herkes görüşlerini bildirsin halkın anayasası olsun' diye ifade etmektedir. Mevcut Anayasanın daha önceki hükümetler zamanında da çok maddeleri değiştirilmişti. Anayasa milletin temel yasalarıdır. Vatandaşlar, yeni yapılacak anayasanın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde değişikliklerin olmasını temenni etmektedirler. Ülkemiz düşmanlar tarafından işgal edilmiş. Yaşlısı genci, kadını erkeği düşmanları yok eden bir milletin evlatlarıyız.

Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Bağımsız Türk Devleti kuruldu. Ay Yıldızlı bayrağımız gökyüzünde dalgalandı. Ezanlarımız minarelerimizde okundu. Gençlerimiz davul zurna ve dualarla askere gönderildi. Yaylalarımız, ovalarımız, dağlarımızda hayvanlarımız otladı.Kurtuluş savaşı sonrası bütün kaynaklar yok olmuş. Nüfusumuz azalmış. Geride kalan Türk Milletinin çalışma iradesi hiç bir zaman yok olmamıştır.

Bu Millet, birlik ve beraberliğini koruyarak bu güne kadar gelmiştir. Seçilen insanlara daima güvenmiştir.Bulunduğumuz bu coğrafyada kadınlara seçme seçilme ve öğrenme hakkı verilmiştir. Kadını seçimle Başbakan yapan medeni bir milletiz. Kırsal kesimde ve yoksul ailelerin çocuklarına eğitim almak suretiyle hem siyasetçi hem de üst düzey yönetici olmuştur. Mevcut anayasamızda değiştirilmesi teklif edilemez üç tane maddeye dokunulmasın."Türkiye Devleti bir Cumhuriyet'tir. Türkiye devleti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı şekli kanunla belirtilen beyaz al yıldızlı al bayraktır. Milli Marşı İstiklal Marşı'dır. Başkenti Ankara'dır. Atatürk Milliyetçiliğine bağlı laik ve sosyal bir hukuk devletidir." der. Atatürk bu ülkeyi kurarken "Ne Mutlu Türküm diyene" sözünü söyleyerek herkesi kapsayıcı doğusuyla batısıyla kuzeyi ile güneyiyle herkesi kucaklayıcı bir devlet kurmuştur.Türkiye Cumhuriyeti kuruluş düşüncesi korunmalıdır. Seçilenler tarafından yapılacak halkımızın iradesini yansıtacaktır.

Necati ŞAHİNKAYA


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.