Terme İlçesi'nin Kozluk Beldesi'nde kurulumu devam eden, OMV Samsun Elektrik A.Ş.'ye ait termik santral için bir süre önce dava açılmıştı. Temiz Ünye Çevre Platformu (TÜÇEP) üyeleri ve bölge halkından temsilcilerin bir araya gelerek Av. Emrah Duman aracılığıyla Danıştay'a açtığı davada projenin yürütmesi durduruldu.
Çarşamba'da kurulacağı söylenen, ancak Terme'de kurulmasına karar verilen termik santral için davaların açılması üzerine şirket adını değiştirme yoluna gitmişti. Ancak şirketin kurnazlığına dikkat çeken mahkeme, bölgenin geniş tarım arazileri içinde bulunmasını da gerekçe göstererek yürütmeyi durdurma kararı verdi.
Danıştay 13. Dairesi'nde görülen davaya Ünye'ye bağlı Sahilköy Muhtarı Mehmet Şensoy, Yrd.Doç.Dr. Umut Ulukan, Gazeteci Ulvi Gündoğdu, S.S Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Kani Çarkacı, Eğitim-Sen'den Fahri Karbuz ve Raşit Gürcan gibi isimler de müdahil oldu.
Konu hakkında açıklamada bulunan Kozluk Belediye Başkanı Şenol Kul, "Bizim konu hakkındaki duruşumuz başından beri bellidir. Bu süreç bizden önceki dönemde başlatılmıştır. İtiraz eden kuruluşlar konuyu iptal için mahkemeye intikal ettirdiler. Bu kurumlar mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı alsınlar ben de uygulamayı durdurayım, benim kanunların üstünde yetki kullanma gibi bir lüksüm olamaz." diye konuştu.
Sevda TEMİZ
Yargı OMV'ye "Dur" dedi
Terme İlçesi'ne bağlı Kozluk Beldesi'nde kurulmak istenen termik santrale, Temiz Ünye Çevre Platformu'nun açtığı dava sonucunda yürütmeyi durdurma kararı verildi
İlk yorum yazan siz olun