için güneş altında fazla kalmanın cilt kanserinin başlangıcına sebep olabileceğini belirtti
Cildin güneşle direkt temasta olmasından dolayı güneşin zararlı etkilerinden alttaki dokuları koruyan bir kalkan görevi gördüğünü ancak bu görevi üstlenirken de kendisinin büyük zarar görme ihtimali olduğunu belirten Medicana Samsun Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr.Melek Küçük, farklı dalga boyundaki UVA ve UVB gibiultraviole ışınlarını başta cilt kanseri olmak üzere; cilt yanıklarının, cilt yaşlanmasının, kırışıklarının ve lekelerin birincil nedeni olduğunu söyledi.
GÜNEŞ HASARI NASIL ENGELLENEBİLİR?
Dr. Melek Küçük, "UVA ve UVB filtresi olan en az 15 faktörlü sudan,terden etkilenmeyen güneşten koruyucu krem, losyon kullanmamız gerekir. Güneşten koruyucuları dışarı çıkmadan 20-30 dakika önce sürmeli, her iki saatte bir yenilemeliyiz ve bulutlu havalarda bile özellikle açık tenli isek kullanmalıyız. Eğer yüzüyor veya yoğun fiziksel aktivite yapıyorsak, güneşten koruyucumuzu daha sık uygulamalıyız" diye konuştu.
Yanarken yanmayın!
Cilt kanserinin en büyük nedenlerinden birinin maruz kalınan ultraviole güneş ışınları olduğunu belirten Medicana Samsun Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr.Melek Küçük, özellikle yaz aylarında bronzlaşmak
İlk yorum yazan siz olun