78 günlük direnişten sonra Tekel işçilerinin 1 Nisan'da Ankara'da olacaklarını belirttiklerini fakat işçilerin 1 Nisan günü Ankara'ya sokulmadıklarını, Ankara'da olanlara ise vahşi yöntemlerle saldırıldığını belirten Kocaman, iktidarın Tekel direnişi süresince gerçek yüzünü tüm ülkeye gösterdiğini kaydetti.
HÜKÜMETİN YALANLARI ÇÜRÜYOR
"Başbakan her şey iyiye giderken işçilerin hak aramayı sürdürmesine anlam verememekte, bütün demokrasi palavralarını açığa çıkaran işçilere kızmaktadır" diyen Kocaman, bu saldırganlığın nedenini işçi sınıfının haklarının ısrarla takipçisi olmalarına, hükümetin yalan perdesini yırtmaya başlamasına bağladı.
BUNDAN BAŞKA YOL YOK
İşçi sınıfının bütün saldırganlığa rağmen bu yolda ilerlemekten başka şansının olmadığını dile getiren Kocaman, "Demokratik anayasa yapıyoruz diyerek emek haklarına karşı pratikteki tutumları ortada olan sermaye iktidarının demokrasi ve özgürlüklerden anladığı, sömürü ve gasp özgürlüğüdür. Mücadele gücü ellerinden alınmak istenen emekçilere demokrasi lafazanlığı yapıldığı çok açık görülmektedir" diye konuştu.
Berat Doğan ÖZKABADAYI