Viyadüğün görünümünü düzelteceğiz

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KASİAD) geleneksel olarak yaptığı ?Sabah Yansımaları? programının konuğu olan Kara Yolları 7. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu oldu.


Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği'nde (KASİAD) gerçekleştirilen 'Sabah Yansımaları'nda konuşan Arif Çobanoğlu, Belediye evleri kavşağının bayramlarda 70 bin aracın uğrak yeri olduğunu ve bu araçların yüzde 50'sinin şehir içi trafiği diğer yarısının ise şehirlerarası seyahat eden araçlardan oluştuğunu söyleyerek, “Bu viyadük sayesinde bu kavşaktaki yükü yüzde 50 azaltmış olacağız. İnşaat hızla devam ediyor. Sel felaketinden dolayı 50 günlük bir gecikme söz konusu ancak, bundan 10 yıl önce bu kadar az bir zamanda bu kadar kaliteli inşaatlar yollar yapmak sadece hayaldi. Şimdi ise ülke bazında dünya üçüncüsüyüz. Trafik akarken ve bütün çevre koşulları düşünüldüğünde aslında trafiğin etkilenmesi de normal” dedi.

Çobanoğlu viyadük inşaatında 220 kişinin çalıştığını söyleyerek,” Gece de çalışmalar oldu ancak oturanlar rahatsızlıklarını ifade ettiler. Her şeye rağmen planlanan ölçüde inşaat devam ediyor. Dünya genelinde 20 bin aracın üzerine çıkan yollar için hemen alternatif yol çalışması yapılmalıdır. Bu viyadükteki amaç da şehirlerarası seyahat eden araçların durmadan kesintisiz şekilde yollarına devam etmeleridir” dedi.

Yapacakları peyzaj çalışması ile viyadüğün görünümüz güzelleştireceklerini söyleyen Çobanoğlu,” Görünüm olarak belki güzel bir görünüm sergilenmeyecek bu viyadükle peyzajla daha güzel bir görünüm elde edeceğiz. Ses kontrolüyle alakalı ise kauçuk esaslı katkılar sayesinde gürültüden kurtulmayı düşünmekteyiz” şeklinde konuştu.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri