Vali Aksoy: Marifet iş bulmak

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Çok sayıda kurs açmak marifet değil.Kursları bitirenlerden kaç kişinin iş sahibi olduğu önemli.

''Dedi.Bu kurslar için yaklaşık 9 milyon 290 bin liralık bir harcamanın gerçekleştirildiğini ifade eden Aksoy Kurslara özellikli olarak baktığımızda, istihdam garantili açılan 105 kursa, 2 bin 538 kursiyer katılmıştır.''Diye konuştu.

Samsun İl İstihdam Kurulu toplantısı Vali Aksoy, başkanlığında İl Özel İdaresi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Aksoy, Samsun'da 2011 yılında iş gücü faaliyetleri kapsamında çok önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi. Mesleki eğitim kursları kapsamındae 297 projeyle 5 bin 320 kişinin bu eğitimlerden yararlandığını belirten Aksoy, ''Bu kurslar için yaklaşık 9 milyon 290 bin liralık bir harcama gerçekleştirildi. Kurslara özellikli olarak baktığımızda, istihdam garantili açılan 105 kursa, 2 bin 538 kursiyer katılmıştır. Bu konu ile ilgili olarak ta yaklaşık 4 milyon 146 bin liralık bir harcama gerçekleştirilmiştir. Toplum yararına çalışma programı kapsamında ve diğer alanlarda da önemli çalışmalarımız ve faaliyetlerimiz oldu. 2011 yılını Samsun olarak önemli faaliyetlerin gerçekleştirildiği bir yıl olarak görüyoruz. Kentimizde 2012 yılında da bu çalışmalarımız aynı hızla artarak devam edecektir'' dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNCEL Haberleri