Üzümsü meyvelerin üretimi

Sinop Tarım İl Müdürlüğü tarafından kentte üzümsü meyvelerin üretiminin artırılması amacıyla çiftçilere destek verileceği bildirildi

Sinop Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, yaptığı açıklamada sağlıklı yaşamanın ön plana çıktığı günümüzde üzümsü meyvelere talebin arttığını belirtti. Piyasalarda yoğun ürün talebi olduğunu ve bu durumun özellikle meyve suyu sanayinde ham madde açığı şeklinde kendini hissettirdiğini ifade eden İpek, yerel üzüm türleri, ahududu ve böğürtlenin Sinop'un doğal yapısında yayılma imkanı bulan meyveler olduğuna işaret etti. Bu meyvelerle ilgi çok az sayıda kapama bahçe tesisi bulunduğunu söyleyen İpek, Sinop'ta üzümsü meyveler grubunda yer alan yerel üzüm çeşitleri, böğürtlen ve ahududu bitkilerinden oluşan demonstrasyon amaçlı projeler hazırlanmasının planlandığını kaydetti.

DAHA YÜKSEKVE KALİTELİ ÜRÜN ELDE EDİLECEK
Çiftçilere en az bir dekar alanda olmak üzere kapama meyve bahçesi kurulması planlandığını anlatan İpek, maliyetin yüzde 20'sinin çiftçi katkısı olarak alınacağını, yüzde 80'inin ise Sinop İl Özel İdaresi tarafından karşılanacağını bildirdi. Amacın daha yüksek ve kaliteli ürün elde edilmesi, bitki hastalık ve zararlılarının azaltılması, yabancı ot mücadelesinin kontrolünün sağlanması, ayrıca sözleşmeli üretim yapılaması olduğunu söyleyen İpek, ayrıca ürünün satımı aşamasında zorluklar yaşanmamasının planlandığını vurguladı. İpek, bu projeden yararlanmak isteyen çiftçilerin il ve ilçe tarım müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini duyurdu.

BÖLGE ve İLÇELER Haberleri