Uzay üssü gibi

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 20 milyon liraya mal olan belediyenin yeni hizmet binasını düzenlediği basın toplantısı ile tanıtarak hedeflerinin "mutlu toplum, mutlu şehir" olduğunu söyledi.

13 bin 800 metrekarelik alanda kurulan ay yıldızlı belediye hizmet binası, ihtişamı ile göz dolduruyor. Farklı mimarisi ve teknolojik altyapısı ile belediye binası, adeta uzay üssünü andırıyor.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ay-yıldızlı yeni hizmet binasını ve hayata geçecek olan teknolojik sistemleri tanıtmak amacıyla Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda verilen kahvaltıda yerel ve ulusal basının temsilcileri, yazarlar ve muhabirlerle biraraya geldi. Kahvaltının ardından Başkan Genç, basın mensuplarına yeni hizmet binasını gezdirdi ve yeni sistemleri tanıttı.
TÜRKİYE'DE ÖNCÜ BELEDİYE
Canik Belediyesi olarak halka en yakın olma iddiasını sürdüren bir belediye olduklarını belirten Başkan Genç, "En önemli sorumluluğumuz, ilçemizde yaşayan ya da çalışan vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmektir. Bunu teknolojiyle başaracağımıza, daha ileriye de yine teknolojiyle götüreceğimize inanıyoruz. Kurumsal dönüşümle vatandaşlarımıza eşit hizmet veriyoruz. Yeniliklere açık bir belediyeyiz ve Türkiye'de öncü bir belediye olarak Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)'ni hayata geçiriyoruz" dedi.
BİLGİYİ YÖNETİYORUZ
Bundan 9 yıl önce göreve başladıkları eski, köhne bir bir binadan şimdi 5 yıldızlı bir belediye binasına kavuştuklarını ifade eden başkan Genç, "Siz ne kadar lüks binalar yaparsanız yapın, eğer hizmet verilen yerde bir kurumsal yapı yoksa, çağa ayak uydurulamazsa burada sağlıklı bir hizmetten söz etmek mümkün değildir. İçinde bulunduğumuz 21. yüzyıl şehirlerin yüzyılı. Şehirler yarış içerisinde. Bu yüzyılda bilgiyi yönetemeyenler kaybolmaya mahkumdur. Belediye başkanlığı yapan kişilerin bilgiyi, finansı, insanı, zamanı ve iletişimi iyi yönetmesi gerekir. Biz artık bilgiyi yönetiyoruz ve Akıllı Belediyeciliği uyguluyoruz" diye konuştu.
ZAMAN VE ENERJİ TASARRUFU
İnternetin olduğu her yerde hizmeti vatandaşın ayağına götüren EBYS hakkında da bilgi veren Başkan Genç, "Bu sistemle 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet verilecek. Bu sistemle artık bürokrasi tuş oluyor. Vatandaşlarımız Canik Belediyesi ile ilgili bütün işlerini internet üzerinden yapabilecek. Yani vatandaşlarımız elinde evrakla kat kat, birim birim dolaşmayacak. Ayrıca dijital artiv sistemi olacak ve personelin performansı da kontrol edilecek. Bu sistem sayesinde yeni hizmet binamızda konforla beraber, iş gücü, zaman ve enerji tasarrufu da sağlanacak" şeklinde konuştu..
'EZBER BOZUYORUZ'
Akıllı belediyecilik kapsamında yeni hizmet binasında yeni uygulamaların da devreye gireceğine işaret eden Başkan Genç, "Yeni hizmet binamız, içinde Akademik Belediye Birimi, İnsan Hakları ve Genç Girişimciler için Proje Birimi, engelliler için Engelli Birimi, Kadın Hakları için Aile Birimi'nin bulunacağı ve bilginin yönetileceği modern bir belediye binası olacak. Biz bu yeniliklerle adeta değişimin ve vizyon hareketinin tetiğini çektik. Halkımıza 5 yıldızlı hizmet vereceğimiz ay-yıldızlı hizmet binamız ve 21. yüzyıla uygun olarak öncü olduğumuz yeni sistemlerle ezber bozduğumuzu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
MUTLU TOPLUM, MUTLU ŞEHİR
Belediyeciliğin, yerelle evrenseli, tarihle bugünü eşzamanlı olarak kucaklayabilmek olduğunu da vurgulayan Başkan Genç, ay-yıldızlı binanın dünü, bugünü ve yarını yansıttığını söyledi. Şehirlerin meydanları ile anıldığını ve meydanların şehirlerin kimliğini yansıttığını dile getiren Başkan Genç, şunları söyledi: "Canik Belediyesi olarak geçmişten de ilham alarak hem Samsun'un büyük bir ihtiyacına cevap verebilecek hem de bir şehir dokusuna uygun olacak şekilde kentin en büyük meydanını ilçemizde yaptık. Hedefimiz, mutlu toplum, mutlu şehir."
ENGELLİLER DE DÜŞÜNÜLDÜ
Türkiye'de son zamanlarda yaşanan olaylara da değinen Başkan Genç, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini kimsenin bozamayacağını belirterek, halkın buna müsaade etmeyeceğini söyledi. Başkan Genç, birlik beraberlik içerisinde Türkiye'nin yarınlara daha büyük başarılarla ilerleyeceğini dile getirdi. Adnan Menderes Demokrasi Meydanı ile birlikte toplam 18 dönüm alanda 7500 metrekare kapalı alan olarak inşa edilen yeni hizmet binasında engelli vatandaşlar da düşünüldü. Engelliler için, otopark ve bina içine asansörün yanı sıra bay-bayan wc de yapıldı. Kahvaltının ardından Başkan Genç ile birlikte binayı gezen basın mensupları, özellikle belediyenin beyni konumunda olan zemin kata ve bilginin yönetileceği başkanlık katı ile Meclis Salonu ve Toplantı Odası'na hayran kaldı. Zelfi VURAL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNCEL Haberleri