Uyuşturucunun zararları tiyatro ile anlatıldı

SAMSUN İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında yaklaşık 5 bin öğrenciye uyuşturucu bağımlılığının anlatıldığı ‘Bedel’ isimli oyun izletildi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, öğrencilerin kötü alışkanlıklarından uzak durması ya da hiç bulaşmaması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa bir etkinlik düzenledi. ‘Birlikte Güvenli Geleceğe’ isimli proje kapsamında Canik Kültür Merkezi’nde öğrencilere tiyatro oyunu izletildi. Kemal Kurtuluş Saraç ve Mercan Palandöken’in sahne aldığı uyuşturucu bağımlısı olan bir baba ve oğlunun canlandırıldığı ‘Bedel’ isimli oyun, öğrencilerden büyük alkış aldı. 5 günde 10 kez sahnelenen ve yaklaşık 5 bin öğrenciye izlettirilen oyun sonrasında açıklamalarda bulunan Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, şu ifadeleri kullandı:

"Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz vasıtası ile sosyal sorumluluk projelerindeki yerimizi İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkıları ile almaya çalışıyoruz. Bu kapsamda ‘Bedel’ isimli tiyatro oyununu değerli sanatçılarımız sergiledi. Bu tiyatro oyununun, Samsun genelinde orta öğretim çağındaki çocuklarımıza sergilenmesi yönünde çaba sarf ediyoruz. Amacımız yeni yetişen neslimizi kötü, bağımlılık yapacak alışkanlıklardan korumak, kollamak. Polis olarak bizim amacımız sadece suç ve suçla mücadele değil. İl Milli eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere diğer kurumlarımızla koordineli olarak yeni yetişecek nesilleri bu tip davranışlara karşı duyarlı hale getirmek gibi bir görevimizin olduğunu da biliyoruz."

Projenin çok etkili olduğunu söyleyen Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin ise, "Gençlerimizi bu tür alışkanlıklardan korumanın en doğru yollarından birisi, onların yanlış yola girmelerini engellemek. Yani uyuşturucu ile yapılacak en etkili ve doğru müdahale çocuklarımızın uyuşturucu ile tanışmalarına engel olmak. Bu kapsamda bizim seminerlerimizin yanında İl Emniyet Müdürlüğü ile yaptığımız tiyatro oyunları ile bu mesajlarımızı gençlerimize iletme yolunu seçtik. Şu zamana kadar ilimizde yaklaşık 5 bin kişi bu oyunu izledi. Bu iş birliğimiz devam edecek" diye konuştu.
Oyun sonunda Emniyet Müdürü Yavuz ve Milli Eğitim Müdürü Girgin tarafından oyunculara çiçek verildi. DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KÜLTÜR SANAT Haberleri