Protestocular için yumurtayı yiyin zihniniz açılsın, bunlar hep aynı kişiler ve 68 kuşağı hortlarsa tehlikeli olur gibi söylemlerin kullanıldığını hatırlatan Eğitim-Sen Samsun Şube Başkanı Kenan Gülçiçek, "Bu şekilde konuşanların polis şiddetinin meşruluğunu sağlayan yasada değişiklik yapılırken fazla yumurta yemedikleri de düştükleri çelişki ile ortaya çıkmış bulunmaktadır. SBF'deki protesto ile birlikte önemli bir nokta daha gündeme gelmiştir. Bugüne kadar AKP'nin kullandığı önemli bir argüman olan, 'içlerinde ideolojik, illegal gruplar, provokatörler var' söylemiyle marjinalleştirme çabaları da ciddiyetsizliğini kanıtlamış bulunmaktadır" dedi.
ÜNİVERSİTE ÜZERİNDE SİYASAL BASKIYA ÖRNEK
Gülçiçek, "Başbakan'ın ve Burhan Kuzu'nun derhal üniversite yönetimini istifaya çağırması da hep vurguladığımız, üniversitelerin üzerinde siyasal iktidarın yetkilerinin boyutunu da göstermesi açısından önem arz etmektedir. Ufacık protesto da birilerinin istifa etmesini talep edenlerin dayanılmaz egolarının üniversite üzerindeki olumsuz etkilerinin boyutlarını göstermesi açısından da bu ifadeler anlam taşımaktadır" şeklinde konuştu.
Üniversitelerin geldiği nokta
Eğitim-Sen Şube Başkanı Kenan Gülçiçek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ndeki yumurtalı protesto sonrası yapılan tartışmaların, üniversitelerin bugün getirildiği konumu açıkça ortaya koyduğunu söyledi
İlk yorum yazan siz olun