Görünen o ki bazı katil erkekleri koruyan bazı erkekler var bu ülkede. Mahkemede sanık Cemal Metin Avcı’nın tasarlayarak cinayet suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, haksız tahrik altında olduğu için 23 yıl hapis cezasına indirildi. Türkiye’de hukuk bir kez daha öldü. Bugün erkek adaletin korunaklı adliye saraylarından kadın katilleri için verdiği bu kararlar, sokakta gezen diğer potansiyel katillere, kadın düşmanlarına cesaret veriyor. Sizin kadınların öldürülmesini durdurmak gibi bir niyetiniz yok. Biz kadınlar bu erkek adaletini tanımıyoruz. Gerçek adalet gelinceye kadar mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.
Katil Cemal Metin Avcı’ya verilen 23 yıllık hapis cezası, katile delilleri karartmada yardım eden aile üyelerinin beraatı biz kadınlara yöneltilen bütünlüklü saldırıların bir aşamasıdır. Kadınların sokağa çıkmaması, hayatlarına dair karar vermemesi için devlet, iktidar, yargı yoluyla kadınlar hizaya çekilmek isteniyor. Sanılıyor ki bu kararlar karşısında biz kadınlar bir köşeye çekilip öldürülmeyi bekleyeceğiz! Buradan bir kez daha söylüyoruz, kadın katilleri için verdiğiniz ödül gibi cezaları biz buradayken vermeye devam edemeyeceksiniz!
13 duruşmadır adaletin işlemesi için hiçbir adım atılmadı. Pınar katledildiğinden itibaren yandaş medya ve iktidarın kadın düşmanı şakşakçıları Pınar’ı yaşamını, özel yaşamını didik didik etti, katildense Pınar’ın hayatı sorgulandı. Hâkimin tavırları başından beri yanlıydı. Nitekim katil bundan güç alarak “İstanbul Sözleşmesi iyi ki kaldırıldı, vicdanım rahat” gibi sözleri pişkince sarf edebildi.
İki yıldır tüm duruşmalarda adli tıp raporlarında doğrulanan kanıtlara rağmen katile ve ailesine zaman kazandırıldı, Pınar’a türlü iftiralar atıldı. Kadınlar olarak katledilen bir kadının itibarının bu denli zedelenmeye çalışılmasına asla izin vermedik, izin vermiyoruz.
Biz kadınlarla dalga geçer gibi, katil Cemal Metin Avcı’ya verdiğiniz 23 yıllık hapis cezasını asla tanımıyoruz! Katillere caydırıcı, cezalandırıcı, gerçek cezalar vermek zorundasınız. Bizim yaşamlarımız sizin adliye salonlarınızdan çıkan eril kararlara, kadın düşmanı cezalara kalmadı, kalmayacak!
Kadınlara yapılan her türlü şiddete karşı da sesimizi çıkarmaya devam edeceğiz. Biz kadınlar eşit güvenilir insanca bir yaşam talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz.
Erkek adaleti değil, gerçek adaleti istiyoruz. Bu sağlanana kadar da mücadelemizden vazgeçmiyoruz! 21.06.2022