Türkiye gündemi ve dokunulmazlıklar

Coşkun Özbek

CHP Samsun Milletvekili ve Basın Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç dün bir basın toplantısı düzenleyerek yoğun hafta sonunun ardından Türkiye gündemi ile değerlendirmelerde bulundu. Sayın Koç'un basın toplantısının önemli bölümlerini haberimizde verdik. Ben ayrıntılardan söz edeceğim.

Öncelikle CHP son aylarda Samsun'da atağa geçti. Gerek basın, gerekse kamuoyu ve partililere yönelik etkinliklerde hepimizi şaşırtan bir performans sergiledi. Hele de hafta sonunda Sayın Murat Karayalçın ile CHP'li bazı milletvekillerinin de katıldığı toplantılar, son yıllara en yoğun katılım olan toplantılardı.

Bu toplantılara yoğun katılımın olmasının ardında yatan temel nedenlerden biri CHP'lilerin ve yönetimin katılımın sağlanması ile ilgili olarak ısrarlı bilgilendirme ve davetlerinin olduğunda ve bunun gerek CHP'liler, gerekse siyasetle ilgilenenler açısından hareketlenmenin getirdiği cazibeye de bağlıyorum.

Daha önceleri faaliyet ve etkinliklerden çok haber vermeyen ya da gerek duymayan CHP, bu kez sadece fax , sms ve mail ile değil, telefonlarla da duyuru yaparak katılımların artmasını sağladı. Her gönüllü katılımın anlatılmak istenen şeyleri onlarca kişiye birinci ağızdan aktarılması olduğunu düşünürseniz CHP Samsun'da bu tavrını va tarzını sürdürürse daha da tabanı çoğaltacak demektir.

Bunda İl Yönetimi ve Sayın Koç ile Kalkavan'ın katkılarının olduğunu da düşünüyorum. Sayın Koç'un dediği gibi CHP kendi içinde tartışarak sorunları demokratik yöntemlerden çözecek mesajını kuvvetlendiriyor. Bu devam ettiği sürece de muhalefetten beklentilerini bulamayanların CHP'ye yaklaşmaları da kaçınılmaz .

Ancak, gündemi oluşturan yapay konuların peşine takılmak yerine asıl gündemi ısrarla sıcak tutmak da olmalı muhalefetin asli görevi. Dokunulmazlıkları sorduğumuzda söyledi. Başbakan'ın 3 çocuk talebine de değindi. Ama bu kez farklı ve herkesin rahatça yorum yapabileceği örnek ile . AKP 'lilerin bile.

Bir gencin ev kurmak için zorunlu alınması gereken sobalı ev ve eşyalarının maliyeti 33.237 Lira okula giden çocuğun aylık maliyeti 449 Lira. 3 çocuk yapınca ayda bin 500 liraya yakın masraf. Bir de ev masrafları. İş bile verseniz asgari ücret 750 Lira. Bu hesap da eğer uyandırmazsa insanları yapacak bir şey yok.

Dediğim gibi muhalefetin eksiği kendisini halka yakından ifade edebilme kapasitesi idi. CHP iyi yolda ve vatandaşla yakınlaşmasını her geçen gün artırarak sürdürüyor. Bu da CHP'ye kazanım olarak dönüyor. Bir de iç tartışmaları hızlandırarak devam edebilseler.

Bu arada dokunulmazlıklar gündemden kalkmıştı. CHP'in sıcak tutması gerekirdi. Onu sordum Sayın Koç'a.. "Sözümüzün arkasındayız" dedi. Ve 2002 yılında bile dokunulmazlıkların kaldırılması için dilekçe verdiklerini söyledi. Sözlerinin arkasında olmalarına sözümüz yok. Ama unutturulmamalı ve gündemden de düşürülmemeli.

Terörist kucaklayan, dağa çıkan, yolsuzluğa, hırsızlığa bulaşmış milletvekilleri varsa suçları cezasını bulmalı..

Bu arada MHP ne yapıyor onu merak ediyorum. Sayın Bahçeli ve ekibinin muhalefet yapmadığı kesin. İktidar da olmadıklarına göre...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.