İkiz yapmış olduğu açıklamada Atatürk’ün Babası Ali Rıza Efendinin köyü olan Kocacıkın bağlı olduğu Makedonya’nın Merkez Jupa Belediyesi ile 2016 yılında kardeş şehir olduklarını belirterek; “ O günden bu yana sıkı ilişkiler içerisinde olduğumuz Merkez Jupa Belediyesine bizimde üye olduğumuz Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) tarafından bir adet itfaiye aracı hibe edildi. Merkez Jupa halkına hayırlı olsun. Bizlerde en kısa sürede kardeş şehrimizi ziyaret edeceğiz.” Dedi.
Konu ile ilgili olarak Merkez Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbraim ise; “Bir yıl devam eden çabalarımızdan sonra itfaiye aracına belediye olarak sahip olduk. Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB), Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu, genel sekreteri Fahri Solak ve bizimle devamlı irtibatta bulunan Vedat Halilovik kardeşimize ve ayrıca her zaman bizlerin yanında olan ve bizlere destek veren Havza Belediye Başkanı Sayın Murat İkiz’e de teşekkür ederim.” Dedi.
Türk Dünyası Belediyeler Birliğinden İtfaiye
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Havza Belediyesi ile kardeş şehir olan ve Atatürk’ün babası ve dedesinin köyü olan Kocacık’ın bağlı olduğu Merkez Jupa Belediyesine bir adet itfaiye aracı tahsis edildiğini belirtti.
İlk yorum yazan siz olun