Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının, Van'da meydana gelen depremle ilgili yaptığı açıklamaya göre, Van Valiliği emrine acil ihtiyaçların karşılanması için ilk etapta 3 milyon TL acil yardım ödeneği gönderildi.
Deprem nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla açılan yardım kampanyasında ilk gün itibariyle 263 bin TL nakdi yardım toplandı. 48 il ve 39 kurumdan arama kurtarma, sağlık ve ilk yardım personeli ekipmanlarının, 14 Türk Hava Yolları, 21 askeri ve 2 özel kargo uçağı olmak üzere toplam 37 uçak ve araçlarla hava ve karadan bölgeye sevk edildi.
Tüm Türkiye Van için seferber oldu
AFAD'tan 20 kişilik bir teknik heyet Van'a intikal etti. Ayrıca, çeşitli illerden 200 teknik personel görevlendirildi. Hasar tespitine, arama-kurtarma faaliyetlerinden sonra başlanması ve kısa sürede tamamlanması planlanıyor. 3 askeri kargo uçağı da personel ve malzeme transferi yapmak üzere Ankara-Van arasında ulaşım zinciri oluşturdu.
Tüm Türkiye Van için seferber oldu
Van ve Erciş'i vuran 7.2'lik depremden sonra, Türkiye bölgeye yardım için tek yürek oldu.
İlk yorum yazan siz olun