Trafikte 'çocuk alarmı'

Yaz aylarında artan ölümlü trafik kazalarında zarar gören çocukların sayısının arttığına dikkat çeken Kavuran sürücüleri uyardı: "Trafikte önce çocuğa, sonra çocuğa, sonra tekrar çocuğa bakın"

Trafik Kazaların Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Dursun Kavuran, yaz aylarının gelmesiyle trafik kazalarında artış yaşandığına dikkat çekti. Kavuran, kazalarda yaşamını yitirenlerin çoğunluğunun ise çocuklar olduğunu söyledi.

HER 10 KİŞİDEN 4'Ü ÇOCUK

Kavuran, Türkiye'de her gün ortalama 500 ölümlü kaza meydana geldiğini ve bu kazalardan ölen her 10 kişiden 4'ünün de çocuklar olduğunu kaydetti. Kavuran, "Çocuklar trafik kazalarından en fazla zarar gören kesim. Onlara trafik içerisinde daha fazla dikkat etmeliyiz. Trafikte önce çocuğa, sonra çocuğa, sonra tekrar çocuğa bakmalıyız. Aksi takdirde; üzücü durumlarla karşılaşabiliriz" dedi.

AİLELER VE SÜRÜCÜLER DİKKATLİ OLMALI

Yaz aylarında okulların da tatil olmasıyla birlikte çocukların trafik içerisinde daha fazla yer almaya başladıklarını ifade eden Kavuran, aileleri de uyardı. Kavuran, şöyle dedi: "Aileler de yaz aylarında çocuklarını trafik kuralları konusunda bilinçlendirmelidir. Mümkün olduğunca trafik içerisine tek çıkmamalarını sağlamalıdır. Şoförlerin dikkati, ailelerin önlemi ve çocukların bilinçlendirilmesiyle kazaları en aza indirebilir ve kazasız, mutlu günler yaşayabiliriz."

Miraç Öztürk

GÜNCEL Haberleri