Terme’de Hurda Araçlar Toplanıyor

Terme Belediyesi tarafından şehrin muhtelif yerlerine bırakılan hurda araçlar toplanıyor

Terme Belediyesi Zabıta Ekipleri, yürüttükleri çalışmalar kapsamında şehir merkezinde muhtelif alanlara terk edilen hurda araçları topluyor. Üzerinde plakası olup da kullanılmayan araçların öncelikle kaydına bakılarak hurda olup olmadığı kontrol ediliyor. Plakası olmayan araçlar ise sahibine ulaşıldıktan sonra otoparka kaldırılıyor.

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN TEHLİKELİ

Sokaklarda veya arazilerde sahipsiz olarak bulunan bakımsız, paslanmış, camları kırık ve özellikle mahalle çocukları açısından tehlike arz ettiğini hatırlatan Başkan Kul “Söz konusu çocuklarımız olunca, bu konuda kesinlikle taviz vermiyoruz. Bu araçlar hem paslanması, hem de cam artıkları ile elektrik kabloları açısından insan sağlığını zarar verebilir. Mahalle çocukları bu araçlarda oyun oynamakta bunun neticesinde çocuklar yaralanabilmektedir. “ dedi.

BİTENE KADAR ÇALIŞMA DEVAM

Hurda araçların sahiplerine gerekli uyarıların yapıldığını belirten Belediye Başkanı Şenol Kul, "Kaderine terk edilerek çürümeye bırakılan araçlar, hem görüntü hem de çevresel bir kirliliğe sebep oluyor. Yol kenarlarına ve ücra köşelere bırakılan hurda araçlar, farklı amaçlarla da kullanılarak insanımız için de tehlikeli olabiliyor. Vatandaşlarımız da çevrelerinde bulunan hurda araçları 153 nolu hattımızı arayarak Zabıta Müdürlüğümüze ihbarda bulunabilirler. Çalışmalarımız bu araçlar bitinceye kadar devam edecek." Diye konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BÖLGE ve İLÇELER Haberleri