Terme belediyesi işçisine borçlarını ödeyecek

Samsun'un Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme Belediyesinde ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresinde çalışan işçiler ile toplantı yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Terme ilçesinde yaşanan sel felaketinden dolayı işçilerin yapmış oldukları özverili çalışmaları nedeni ile teşekkür eden Başkan Kul, Terme Belediyesinde mevcut çalışan ve diğer kurumlara devredilen işçilerin geçmiş dönemden kalan maaş, sosyal hak ve diğer alacaklarının belirli bir takvim dâhilinde ödeneceği sözünü verdi.

Terme Belediyesi Kültür Merkezinde, Samsun Belediye İş Sendikası Başkanı İlyas Yiğit'in de katıldığı toplantıda işçilere hitap eden Başkan Kul, geçen hafta ilçede yaşanan sel felaketinde, personelin yaptığı özverili ve başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Kul, “Borçlarımız arasında bizim için en önemli olanı burada çalışan, hizmet üreten kardeşlerimizin alacağıdır.” dedi. Belediye çalışanlarının belediye imajı için son derece önemli olduğunu da söyleyen Başkan Kul, “İlk önceliğimiz, çalışan arkadaşlarımızın alnının teri soğumadan hakkını vermek. Bu kadar zor ve kıt şartlar içinde en değerli varlık olarak insanı gördüğümüz için önceliği size tanıdık. Bu sorunu anlaşarak çözelim istedik. Siz de anlayış gösterirseniz bu borcu bir an önce bitiririz." diye konuştu.

"İLK KEZ BÖYLE BİR ÖRNEK YAŞIYORUZ!"

Toplantıda konuşan Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit ise şöyle konuştu: "Belediye-İş Sendikası olarak başkanımızın vermiş olduğu müjdeli haberden dolayı, işçi arkadaşlarımızın adına teşekkür ediyorum. Takdir edersiniz ki 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası'ndan sonra kapanan belde belediyelerinde üyemiz olan, olmayan işçi arkadaşlarımızın, maaş, sosyal hak ve diğer ikramiyeleriyle ilgili maddi olarak bir alacakları söz konusuydu. Biz bu taleplerimizi ilettik. Sağ olsun, Belediye Başkanımız Şenol Kul Bey, göreve başladığı günden itibaren bu taleplerimizi ciddi şekilde incelemeye başladı ve bugün müjdeyi verdi. Samsun'da ilk kez böyle bir örnek yaşıyoruz. Geçmişte, yaklaşık on beş yıl, alacaklarını alamamış işçi arkadaşlarımızın, Sayın Başkanımızın duyarlılığı sayesinde alın terinin yerde kalmayacak olması bu mutlu günü bize yaşattı. Bizde Belediye-İş sendikası olarak Terme halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sel felaketinde iş kazası yaşanmamasından dolayı mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BÖLGE ve İLÇELER Haberleri