Memurlar arasındaki eşitliği sağlamak amacıyla verilmesi kararlaştırılan ek ödemelerin,kaynak yetersizliği nedeniyle verilmemesine tepki gösteren Metintaş duruma ''Hükümet tercih gözetiyor'' diyerek tepki gösterdi.Hükümetin bu tutumunu eleştiren Metintaş''Bizlerin ek ücretleri ödenmiyor.Kaynak yok ise Ötv ve Kdv 'de indirimleri nasıl yaptı? Demek ki devletin kasası'nda para vardı.Hükümet bizleri yok saymadan karar vermemeli''şeklinde konuştu..
TOPLU GÖRÜŞME BEKLENİYOR
Kaynak olmadığı gerekçesiyle kendilerine ek ödeme yapılmadığını tekrar vurgulayan Metintaş, şöyle konuştu;''Ülkeyi yönetenler çok iyi yönettiklerini söylüyorlar.Ancak yapılanlar durumun tam tersi olduğunu gösteriyor.Türkiye'yi iyi yönetmek için öncelikle ek ücretler ödenerek memurlar arasındaki eşitliğin sağlanması gerktiğini düşlünüyorum."dedi.
KONU TOPLU GÖRÜŞMELERDE TARTIŞILACAK
Ek ödemelerin verilmesini sabırla beklediklerini ve 15 Ağustosta yapılacak toplu görüşmelere bu olayı taşıyacaklarını ifade eden Metintaş,"Bu konu nedeniyle Ağustos ayının da daha sıcak bir ay olacağını düşünüyorum.Kamu emekçilerinin haklarını yok sayanları bizlerde yok sayacağız ''dedi.
Mustafa ARAN