Tekkeköy'de cami ve okullar ilaçlandı

Tekkeköy Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçede bulunan okul ve camilerde Domuz Gribi'ne karşı temizlik ve ilaçlama çalışması yaptı.

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde bulunan 51 okul ve 60 camide hijyen çalışması yapan Tekkeköy Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü ekipleri, okul ve camilerin başta tuvaletleri olmak üzere her yerini ilaçladı.
BİZ ÖNLEMİMİZİ ALIYORUZ
İlaçlama ve temizlik çalışmalarını yerinde takip eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hayati Tekin, olası bir salgına karşı tüm önlemleri aldıklarını söyledi. Tekin, "Ülkemizde baş gösteren Domuz Gribi vakasının Tekkeköy halkına verdiği tedirginlikten dolayı biz de belediye olarak kendimizi sorumlu hissettik. Henüz hastalık ilçemizde görülmedi ama Tekkeköy İlçesi sağlık kuruluyla beraber aldığımız kararla okul ve camilerimizin, belediye binamızın, kaymakamlığın kısacası toplumun yoğun kullandığı alanların dezenfekte edilmesine karar verdik. Bu çalışmayı başlattık dilerim başarılı olur tabiki, bu nihai bir çözüm değil. Ama ilaçlama bu alanlarda hastalığın görülme riskini yarı yarıya düşürecektir. Tekkeköy'de vaka görülmeden ilaçlamaya başlamamız ilçe için avantaj olacaktır. İnşallah aldığımız önlemler sayesinde ilçemizde Domuz Gribi vakası görülmez" dedi.

BÖLGE ve İLÇELER Haberleri