Tekkeköy Belediyesi’nden destek istediler

Genç Akran Ağı (Y-PEER) Türkiye'nin Samsun gönüllüleri Tekkeköy Belediyesi'ni ziyaret edip, 10 Günlük Kampanyası için destek istediler.


Genç Akran Ağı Doğu Avrupa, Merkez Asya, Kuzey Afrika, Arap Ülkeleri, Asya Pasifik ve Latin Amerika bölgelerinden 48 ülkede; aktif yurttaşlık, cinsel sağlık üreme sağlığı ve hakları alanında çalışan sivil toplum kuruluşları ile gençlerden oluşan uluslararası bir ağdır. Ağın 2010 yılından beri yürütüğü uluslar arası bir kampanya var; 10 Günlük Aktivizm. Kampanyanın amacı gençlerin cinsel sağlık ve üreme sağlığı hakları konusunda gençleri, yetişkinleri, karar alıcıları yani aslında toplumun tüm kesimlerini harekete geçirmek ve gençlerin bu alandaki ihtiyaçlarının olduğunu herkese anlatmak. Kampanyanın 3.sü gerçekleştiriliyor bu sene, 48 ülke ile birlikte Türkiye'de de 1-10 Eylül 2012 tarihleri arasında gençler Samsun, Ankara, İzmir ve Gaziantep'te bir çok etkinlikle insanlara ulaşacak ve “Gençler Olmadan Gençler İçin Olmaz” diyecekler.
Kampanya kapsamında Genç Akran Ağı gönüllülerinden Erkan Kurt, Çağrı Üner ve Serhat Beyazkılınç Tekkeköy Beldiyesi'ni ziyaret ettiler. Kampanyanın amacını ve mesajlarını Tekkeköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şeref Aydın ile paylaşan gençler bu konuda kendisinden destek sözü istediler. Şeref Aydın da kampanyayı ve gençlerin taleplerini, fikirlerini çok anlamlı ve güzel bulduğunu ve gençleri Tekkeköy Belediyesi olarak desteklediklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri