Sayıları hızla artan özellikle çarşı merkezi ve ana caddelerde bisiklet kullanan çocukların, adeta kazalara davetiye çıkarttığını söyleyen Kavuran; "Bisiklete herhangi bir itirazımız yok ama tehlikeli bir şekilde araç yolunda bisiklet kullanan çocuklar büyük tehlike oluşturuyorlar." dedi.Kentte yılda 20 bin trafik kazası olduğuna dikkat çeken Kavuran Ehliyetsiz kullanılabilen, plaka ve vergi zorunluluğu olmayan, bisiklet ve motosikletlerin, çok ciddi kazalara neden olduğunu kaydetti.
AKROBATİK HAREKETLERE DİKKAT
Bu konuda ailelere ve yetkililere büyük görevler düşmektedir. Tek kişilik bisiklete çoğu zaman iki ya da üç kişi binerek ana caddelerde gezinen çocuklar birde bisiklet üzerinde akrobatik hareketler yapınca sürücülere de zor anlar yaşatıyorlar dedi. Burada asıl zarar görecek kişinin bisikletli olduğu açık. Hele bir de kask takmamışsa. Kask, bisiklet kazalarındaki en önemli kurtarıcı önlemlerden biridir. Bundan haberi olmayan bisiklet sürücüleri bir yana, kask takmayı kendine yediremeyenler sürücüler var diye konuştu.
Ramazan AKSOY
Tehlike saçıyorlar
Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şube Başkanı Dursun Kavuran, "Ehliyetsiz kullanılabilen, plaka ve vergi zorunluluğu olmayan bisikletler tehlike saçıyor." dedi
İlk yorum yazan siz olun